Search
Generic filters

Microsofts cloudgaming lanseres 15. september

I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

En smarttelefon er fantastisk tidsfordriv, men hardcore-gaming er ikke dens sterkeste side. Det er ytelsen for dårlig til. Dette problemet har Microsoft en løsning til – i form av tjenesten Microsoft Couldgaming (i testperioden kjent som Project xCloud), som lanseres i 22 land neste måned. Herunder alle de nordiske landene.

Microsoft Cloudgaming er en streamingtjeneste for spill. Spillene drives av kraftige servere i Microsofts datasenter rundt om på kloden, men styres fra din egen mobil. Opplevelsen blir altså litt som å ha en gaming-maskin i lomma. Styringen blir riktignok litt annerledes: Enten touch eller via en Bluetooth-tilkoblet Xbox-kontroller.

Tjenesten lanseres offisielt den 15. september, hvor man da vil ha mer enn 100 spilltitler å velge mellom. Den dårlige nyheten er at det i første omgang utelukkende blir Android-brukere som får gleden av å streame spill. De 25 prosentene av mobil- og tabletbrukere som sverger til iOS, må altså smøre seg med tålmodighet inntil Apple kan godkjenne xCloud-appen. Der xCloud for øvrig sliter med samme skjebne som konkurrenten Google Stadia, som heller ikke fås til iOS.

For å kunne spille kreves et abonnement på Microsoft Xbox Game Pass Ultimate. Det koster 125 kroner i måneden, og gir samtidig tilgang til de samme over 100 spilltitlene på både PC og Xbox.

For å få en flytende spillopplevelse uten hakking kreves en rask forbindelse. Microsoft anbefaler 5 Ghz trådløst nettverk eller en mobil dataforbindelse på minst 10 Mb/s.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.