Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Huawei får samarbeide med Microsoft igjen

Programvaregiganten har fått en lisens til å eksportere teknologi til den kinesiske virksomheten.

Skrevet av / 25.11.19 - 16:27
Huawei får samarbeide med Microsoft igjen

For mer enn et halvt år siden begynte ulykkene å regne ned over Huawei. Den kinesiske elektronikkgiganten havnet på den amerikanske regjeringens såkalte «Entity List» over virksomheter som ikke må få tilgang til amerikansk teknologi.

Det betydde bl.a. at Google ble nødt til å blokkere for Huaweis tilgang til nye versjoner av Android samt for kommende sikkerhetsoppdateringer til eksisterende Huawei-mobiler.

Men det betydde også at Huaweis PC-forretning ble rammet. Det kinesiske selskapet har i de siste årene hatt gode bærbare Windows-maskiner på hyllene – herunder MateBook X Pro og MateBook 13 – men disse maskinene forsvant plutselig fra Microsofts amerikanske nettbutikk.

Huawei MateBook 13. (Foto: Huawei)

Gode nyheter fra de amerikanske myndighetene

I går meddelte Microsoft – via en talsmann i en epost til nyhetsbyrået Reuters – at det amerikanske handelsministerium den 20. november hadde godkjent en ansøkning fra Microsoft om tillatelse til å igjen eksportere programvare-produkter til Huawei.

Ifølge Reuters mener en ekspert, analytikeren Dan Ives Wedbush Securities, at tillatelsen til Microsoft sannsynligvis omfatter Windows-operativsystemet.

Microsoft har ikke ønsket å utdype sin melding til Reuters.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top