Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Annonsørinnhold: Belkin Soundform True Wireless earbuds

Hvor smått kan det bli og fortsatt låte godt?

En enkelt ørepropp består – blant annet – av to mikrofoner, en høyttaler, et radio (Bluetooth)-interface, et batteri og en datamaskin. Belkins nye Soundform True Wireless earbuds flytter på grensene for hvor mye teknologi som kan være i et øre.

Skrevet av - Publisert 09.11.20 - 07:31
Belkin Soundform True Wireless earbuds

Belkin har samarbeidet med Qualcomm rundt de nye Soundform™ True Wireless earbuds, og løsningen med å få plass til alt ble litt annerledes enn man kanskje skulle forvente: Det er nemlig to chipboards i hver ørepropp i stedet for bare en. Et kretsløp til Bluetooth-interface og et til resten, utført i fleksible materialer. Det er det siste som har gjort det mulig å presse så mye elektronikk inn i plastskallet.

Å ta estetiske hensyn i designprosessen, samt å ha skarpt fokus på hvordan produktene ser ut innvendig for å optimere forholdene for både teknologi og produksjonsprosess, har en lang historie hos Belkin.

Det amerikanske selskapet er inntil nå mest kjent som produsent av tilbehør til datamaskiner. Med den nye Soundform™ True Wireless-serien av trådløse ørepropper sjekker Belkin nå også for alvor inn på markedet for mobil hi-fi. Alle øreproppene i Soundform™-serien har, som Belkins høyttalere, spesielt utviklede drivere som gir kraftig bass, minimal forvrengning og krystallklar diskant og mellomtone. Det er ennå ikke utviklet trådløs elektrisitet til ørepropper og annet utstyr, men det glemmer man nesten med Soundform-serien, fordi batteritiden er helt på topp.

 

(Foto: Belkin)

Belkin har lyttet til forbrukerne

Soundform™ ørepropper er utviklet og designet med forbrukerne i fokus. Det betyr for eksempel at Belkins ingeniører har brukt mye krefter på å finjustere en bare syv millimeter stor (eller liten) høyttalermembran så den passer til forbrukernes akustiske preferanser. Dette skulle så kombineres med å få mikrofonene til å yte optimalt, så samtalekvaliteten er på topp, uansett hvilket miljø brukeren oppholder seg i.

Men forbrukerne vil ikke bare ha god lyd. Batteritiden, værbestandighet og brukervennlighet har også stått høyt på ønskelisten, og det har Belkins R&D-folk også måttet forholde seg til. Det er da også godt gjort at det fantes plass til et batteri som kan holde til åtte timers bruk på en lading, og samtidig overholde IPX5-kravene om å kunne holde til både trening og regnvær.

De nye øreproppene betjenes ved hjelp av berøringer. Man skrur opp og ned, svarer på anrop og hopper frem og tilbake i menyene ved hjelp av bestemte berøringer og bevegelser på selve øreproppen mens den er i øret. Man trenger altså ikke fiske mobilen opp av lommen for å ta telefonen eller hoppe over en sang.

 

(Foto: Belkin)

Opptil 36 timers trådløs lyd

Batteriet i selve øreproppene holder på strømmen i opptil åtte timers bruk, og helt oppladet er det ytterligere 28 timer i transport- og oppbevaringsetuiet (Soundform™ Freedom), så man kan være halvannet døgn fra den nærmeste stikkontakten, og fortsatt nyte musikken. Øreproppene kan også lades trådløst med Qi-lading.

Fire modeller og prisklasser

Soundform™-serien omfatter fire modeller i hver sin prisklasse, så avhengig av behov er det lett å velge en som passer.

Soundform™ Freedom True Wireless er toppmodellen i den nye serien av ørepropper. De har miljømessig støyreduksjon (ENC) som automatisk utelukker bakgrunnsstøy, uavhengig av hvor man er. Soundform™ benytter Qualcomms AptX Audio-system som gir knivskarp lyd ved alle lydstyrker, enten det handler om tale, musikk, spill eller filmlyd. Og hvis man skulle ha forlagt øreproppene et eller annet sted, er der også råd for det. Soundform™ Freedom ørepropper støtter nemlig Apples Find My-funksjon, som man kjenner fra Find My iPhone-funksjonen på Apples mobiltelefoner.

Soundform™ Rise har også ENC støydemping og ekstra batteritid. De fås i tre forskjellige farger (sort, hvit og blå), så de kan bli en del av det personlige uttrykket.

 

(Foto: Belkin)

Soundform™ True Wireless var den første av modellene i handelen, og det var med dem Belkin introduserte Qualcomms AptX-lydsystemet.

Soundform™ Move (Plus) er innstegsmodellen, og den fås både trådløs og med ledning. Batteritiden i Soundform Move Plus, som er den trådløse modellen, er på fem timer med ytterligere 19 timer i et fullt ladet etui. Det opplagte valget hvis man skal bruke øreproppene til en rask løpetur rundt sjøen eller i parken. De medfølgende silikonputene i tre forskjellige størrelser sikrer passformen så de ikke faller ut eller forskyver seg under turen. Og hvis det skulle bli en hard løpetur eller regnvær, er det heller ikke noe problem. Soundform™ Move ørepropper er nemlig IPX5-sertifiserte, noe som betyr at de er svette- og sprutresistente.

Alle Soundform™-modellene leveres med oppbevarings- og ladeetui (520 mAh), USB-C til USB-A ladekabel og tre par silikonputer i størrelsene small, medium og large. Belkin Soundform™ ørepropper kan kjøpes online og hos alle førende elektronikkforhandlere.

Lyd & Bilde Marketing

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Scroll to Top