Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Guide

Slik forbereder du deg til Black Week

Snart er Black Friday her igjen, og mange har tyvstartet. Slik forbereder du deg.

Skrevet av / 17.11.23 - 10:46
Slik forbereder du deg til Black Week

Det er ikke lenger bare Black Friday du skal tenke på, når du skal spare penger på julegavene. Mange forhandlere kaster seg på Black Week, eller til og med Black November, altså starter tilbudene lenge før. Allerede er det mange som har tyvstartet. Din jobb er å være forberedt. Så risikerer du å ikke ende opp som Kåre.

Kåre hadde stått i kø i timevis utenfor elektronikkbutikken morgenen Black Friday, for å sikre seg en kaffemaskin på knalltilbud. Da dørene endelig åpnet, stormet han inn, navigerte gjennom folkemengden, og nådde Kjøkken-avdelingen, bare for å finne ut at han hadde glemt hvilken modell han var der for å kjøpe. Overveldet av valgene og presset av tid, endte han opp med å kjøpe en helt annen kaffemaskin enn den han opprinnelig hadde planlagt ­– som ikke engang var på salg! Kåre var lang i maska.

Ok, så er denne historien bare ljug og fanteri, så vidt vi vet, men poenget er relevant. Det handler om å gjøre de aller beste tilbudene, men det må gjøres smart.

Før du begir deg ut på juleshoppingen, er det forberedelser du bør gjøre allerede nå. Her er våre 8 tips.

black week black friday budget
Illustrasjon: KI-generert

1. Sett et budsjett

Det er lett å bli fristet til å kjøpe mer enn du egentlig trenger under Black Week. Sett et budsjett før du begynner å handle, og hold deg til det.

2. Lag en handleliste

Ta deg tid til å se gjennom ønskelister fra dine nærmeste, og tenke gjennom hva du selv trenger og ønsker, før du begynner å handle. Hold impulskjøp nede til et minimum!

LB Home NO Tester
Illustrasjon: Skjermbilde

3. Bruk vårt testarkiv!

L&B Home-redaksjonen jobber utrettelig for å finne de beste produktene i et vell av kategorier. Både rimelige og dyrere produkter tester vi hele året. Lurer du på hvilken robotstøvsuger du skal ha? Les våre tester. Vil du gi bort et treningsarmbånd eller mobiltelefon i julegave, så har vi testet en mengde slike også. Ønsker du samme gaming-hodetelefoner som kollegaen din? Det er ikke sikkert vi er enige i at de er de beste, uansett hvor mange lovord de høster av eieren.

Det du kan være sikker på, er at hos oss får du vår ærlige mening om et hvilket som helst produkt. Er det et tilbud du lurer på, sjekk i testarkivet vårt om vi har testet det, deretter kan du vurdere om det er noe du ønsker å kjøpe.

4. Sjekk vår Årets beste-liste

L&B Home har nylig kåret de aller beste produktene blant de vi har testet i året som gikk. Uansett hva du leter etter, bør du kunne finne DITT perfekte produkt blant våre «Årets beste«-vinnere.

Black Friday-videoen vår ovenfor er tre år gammel, men fortsatt relevant.

5. Søk etter tilbud på forhånd

Det er vanlig at forhandlerne annonserer Black Week-tilbudene sine i forkant. Du kan finne gode tilbud ved å sjekke nettsider, sosiale medier og butikkataloger. Start med Elkjøp, Power og Komplett.

6. Meld deg på nyhetsbrev fra dine favorittbutikker

På denne måten vil du bli varslet om nye tilbud så snart de blir lagt ut.

prisjakt NO
Illustrasjon: Skjermbilde

7. Sammenlign priser

Følg med på nettsider som Prisjakt og Klarna. Disse sidene samler tilbud fra ulike butikker, slik at du enkelt kan sammenligne priser. Sett prisovervåkning på ønskede produkter.

8. Bruk nettbutikkene!

Vi vil absolutt anbefale å gjøre så lite handel i fysisk butikk som mulig. De fleste av tilbudene som er i fysiske butikker, finner du også på nett. Det er en regelrett priskrig på det meste av fete ting, og bare unntaksvis må du til nærbutikken. Glem å stille opp klokken 5 om morgenen foran svingdøra inn til kjøpesenteret den siste fredagen i november. Netthandel er både enklere og smidigere – og ikke minst tryggere!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top