: Whiplash

Blu-ray anmeldelse

Den unge og lovende filmskaperen Damien Chazelle leverer sin andre spillefilm med glans. Whiplash er en forestilling som etterlater oss med euforisk øresus og ren begeistring.

Karakter
Drama
Whiplash

Musikkstudenten Andrew (Miles Teller) har fått plass som trommeslager ved et konservatorium for eliteelever. Han jobber hardt for å bli blant de aller beste og får den store muligheten da han blir en del av en gruppe musikere på skolen som får den fryktede læreren Fletcher (J. K. Simmons). Prisen for å nå toppen er riktignok svært høy da Fletcher anvender hensynsløse metoder for å få elevene til å oppnå perfeksjon – sammenbrudd eller suksess?

COL_BILL_TEMPLATE_14

Whiplash er en film som imponerer på mange måter. Det er en enkel men sterk historie som blir fortalt med høy intensitet og effektivitet uten å bli for svulstig. Miles Teller og J. K. Simmons briljerer med fantastisk skuespill som blant annet resulterte i en Oscar og over 30 andre priser til sistnevnte. Samspillet er sjeldent bra og har gitt en helt spesiell nerve i filmen som kommer av en særdeles stram regi fra den relativt uerfarne Chazelle. For øvrig vant filmen Oscar for beste lydmiks og for beste klipp. Whiplash er rett og slett en oppvisning i fortellerglede og filmkunst hvor man ikke kan unngå å bli forført. Kanskje ikke så merkelig at den ligger på topp 50 hos IMDb? Seks stjerner.

WHIPLASH WHIPLASH WHIPLASH WHIPLASH
<
>

Filmen er absolutt anbefalt på Blu-ray! Her finnes masse bra ekstramateriell, blant annet flere intervjuer, kommentarspor og den originale kortfilmen som Whiplash er basert på. Bildet er mørkt men svært godt og lydsporet (dts-MA 5.1) svikter ikke de piskende trommene.

button-PK[1]

Fakta

  • Release: 29. juni 2015
  • Regi: Damien Chazelle
  • Med: Miles Teller, J. K. Simmons, Melissa Benoist, Paul Reiser, Austin Stowell, Nate Lang
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:47 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».