Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

The Monuments Men

Blu-ray anmeldelse

Med lang fartstid i bransjen, gode filmer på samvittigheten og en sterk casting hadde vi store forventninger til George Clooneys krigsfilm. Resultatet er dessverre særdeles skuffende – det spørs om ikke ambisjonene har vært for store.
Karakter
Action
The Monuments Men

Under den andre verdenskrig er de allierte svært bekymret for at store mengder med verdifull kunst har blitt stjålet av nazistene og kan bli ødelagt. Roosevelt iverksetter en plan om å sende en gruppe med syv amerikanske arkitekter, kunstnere og historikere til Tyskland for å finne kunsten slik at den kan returneres til sine rettmessige eiere.

Historien bak The Monuments Men er både sann og interessant og skaper et veldig godt utgangspunkt for en filmfortelling. George Clooney har tidligere hatt suksess som regissør (Good Night, and Good Luck, 2005) og med stor innflytelse i Hollywood var det ingen problemer med å skaffe midler til produksjonen eller topp skuespillere. Likevel er det ferdige produktet svakt.

Hovedproblemet ligger nok i at dette har blitt et altfor stort prosjekt for Clooney. Dette har gått sterkt utover oppbygging av karakterer og gitt en dårlig dramaturgi uten verken spenning eller humor. Hvordan er det mulig å få Bill Murray og John Goodman til å bli så kjedelige? Man lærer egentlig ikke å bli kjent med noen i persongalleriet og sliter med å skjønne hvorfor de er der eller om de virkelig bryr seg om kunst. tillegg prøver filmen seg på en liten søtladen kjærlighetshistorie mellom Matt Damon og Cate Blanchett som ikke fungerer i det hele tatt.  Filmen mangler fullstendig nerve og ryggrad og flater ut som dårlig gjærbakst. Dette er definitivt en av årets største skuffelser, og vi får håpe at Clooney kommer sterkere tilbake med et prosjekt som er lettere å håndtere. To stjerner.

Har man likevel lyst på et eksemplar av filmen på Blu-ray får man ihvertfall valuta for pengene. Bildet er helt suverent og lydsporet (dts-MA 5.1) er det ingenting å utsette på. Av bonusmateriell kommer en liten håndfull bakomfilmer, intervjuer og slettede scener uten nevneverdig interesse.

button-PK

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
  • Release: 9. juli 2014   Regi: George Clooney
  • Med: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Cate Blanchett
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:58 t.
IMDB Rating
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.