Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: The Monuments Men

Blu-ray anmeldelse

Med lang fartstid i bransjen, gode filmer på samvittigheten og en sterk casting hadde vi store forventninger til George Clooneys krigsfilm. Resultatet er dessverre særdeles skuffende – det spørs om ikke ambisjonene har vært for store.

Publisert 09.09.14 - 15:07
The Monuments Men
Lorentz Celo

Under den andre verdenskrig er de allierte svært bekymret for at store mengder med verdifull kunst har blitt stjålet av nazistene og kan bli ødelagt. Roosevelt iverksetter en plan om å sende en gruppe med syv amerikanske arkitekter, kunstnere og historikere til Tyskland for å finne kunsten slik at den kan returneres til sine rettmessige eiere.

Historien bak The Monuments Men er både sann og interessant og skaper et veldig godt utgangspunkt for en filmfortelling. George Clooney har tidligere hatt suksess som regissør (Good Night, and Good Luck, 2005) og med stor innflytelse i Hollywood var det ingen problemer med å skaffe midler til produksjonen eller topp skuespillere. Likevel er det ferdige produktet svakt.

Hovedproblemet ligger nok i at dette har blitt et altfor stort prosjekt for Clooney. Dette har gått sterkt utover oppbygging av karakterer og gitt en dårlig dramaturgi uten verken spenning eller humor. Hvordan er det mulig å få Bill Murray og John Goodman til å bli så kjedelige? Man lærer egentlig ikke å bli kjent med noen i persongalleriet og sliter med å skjønne hvorfor de er der eller om de virkelig bryr seg om kunst. tillegg prøver filmen seg på en liten søtladen kjærlighetshistorie mellom Matt Damon og Cate Blanchett som ikke fungerer i det hele tatt.  Filmen mangler fullstendig nerve og ryggrad og flater ut som dårlig gjærbakst. Dette er definitivt en av årets største skuffelser, og vi får håpe at Clooney kommer sterkere tilbake med et prosjekt som er lettere å håndtere. To stjerner.

Har man likevel lyst på et eksemplar av filmen på Blu-ray får man ihvertfall valuta for pengene. Bildet er helt suverent og lydsporet (dts-MA 5.1) er det ingenting å utsette på. Av bonusmateriell kommer en liten håndfull bakomfilmer, intervjuer og slettede scener uten nevneverdig interesse.

button-PK

Karakter
The Monuments Men

Fakta:

  • Release: 9. juli 2014   Regi: George Clooney
  • Med: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Cate Blanchett
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:58 t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Langt fra originalen!

Nok en gang J.Lo: Nei takk!

Kongen krones – til tragedie!

Scroll to Top