: The Monuments Men

Blu-ray anmeldelse

Med lang fartstid i bransjen, gode filmer på samvittigheten og en sterk casting hadde vi store forventninger til George Clooneys krigsfilm. Resultatet er dessverre særdeles skuffende – det spørs om ikke ambisjonene har vært for store.

Karakter
Action
The Monuments Men

Under den andre verdenskrig er de allierte svært bekymret for at store mengder med verdifull kunst har blitt stjålet av nazistene og kan bli ødelagt. Roosevelt iverksetter en plan om å sende en gruppe med syv amerikanske arkitekter, kunstnere og historikere til Tyskland for å finne kunsten slik at den kan returneres til sine rettmessige eiere.

Historien bak The Monuments Men er både sann og interessant og skaper et veldig godt utgangspunkt for en filmfortelling. George Clooney har tidligere hatt suksess som regissør (Good Night, and Good Luck, 2005) og med stor innflytelse i Hollywood var det ingen problemer med å skaffe midler til produksjonen eller topp skuespillere. Likevel er det ferdige produktet svakt.

Hovedproblemet ligger nok i at dette har blitt et altfor stort prosjekt for Clooney. Dette har gått sterkt utover oppbygging av karakterer og gitt en dårlig dramaturgi uten verken spenning eller humor. Hvordan er det mulig å få Bill Murray og John Goodman til å bli så kjedelige? Man lærer egentlig ikke å bli kjent med noen i persongalleriet og sliter med å skjønne hvorfor de er der eller om de virkelig bryr seg om kunst. tillegg prøver filmen seg på en liten søtladen kjærlighetshistorie mellom Matt Damon og Cate Blanchett som ikke fungerer i det hele tatt.  Filmen mangler fullstendig nerve og ryggrad og flater ut som dårlig gjærbakst. Dette er definitivt en av årets største skuffelser, og vi får håpe at Clooney kommer sterkere tilbake med et prosjekt som er lettere å håndtere. To stjerner.

Har man likevel lyst på et eksemplar av filmen på Blu-ray får man ihvertfall valuta for pengene. Bildet er helt suverent og lydsporet (dts-MA 5.1) er det ingenting å utsette på. Av bonusmateriell kommer en liten håndfull bakomfilmer, intervjuer og slettede scener uten nevneverdig interesse.

button-PK

Fakta

  • Release: 9. juli 2014   Regi: George Clooney
  • Med: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Cate Blanchett
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:58 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».