TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

The Monuments Men

Blu-ray anmeldelse

Med lang fartstid i bransjen, gode filmer på samvittigheten og en sterk casting hadde vi store forventninger til George Clooneys krigsfilm. Resultatet er dessverre særdeles skuffende – det spørs om ikke ambisjonene har vært for store.

forfatter
Publisert 09.09.14 - 15:07
Karakter
Action
The Monuments Men

Under den andre verdenskrig er de allierte svært bekymret for at store mengder med verdifull kunst har blitt stjålet av nazistene og kan bli ødelagt. Roosevelt iverksetter en plan om å sende en gruppe med syv amerikanske arkitekter, kunstnere og historikere til Tyskland for å finne kunsten slik at den kan returneres til sine rettmessige eiere.

Historien bak The Monuments Men er både sann og interessant og skaper et veldig godt utgangspunkt for en filmfortelling. George Clooney har tidligere hatt suksess som regissør (Good Night, and Good Luck, 2005) og med stor innflytelse i Hollywood var det ingen problemer med å skaffe midler til produksjonen eller topp skuespillere. Likevel er det ferdige produktet svakt.

Hovedproblemet ligger nok i at dette har blitt et altfor stort prosjekt for Clooney. Dette har gått sterkt utover oppbygging av karakterer og gitt en dårlig dramaturgi uten verken spenning eller humor. Hvordan er det mulig å få Bill Murray og John Goodman til å bli så kjedelige? Man lærer egentlig ikke å bli kjent med noen i persongalleriet og sliter med å skjønne hvorfor de er der eller om de virkelig bryr seg om kunst. tillegg prøver filmen seg på en liten søtladen kjærlighetshistorie mellom Matt Damon og Cate Blanchett som ikke fungerer i det hele tatt.  Filmen mangler fullstendig nerve og ryggrad og flater ut som dårlig gjærbakst. Dette er definitivt en av årets største skuffelser, og vi får håpe at Clooney kommer sterkere tilbake med et prosjekt som er lettere å håndtere. To stjerner.

Har man likevel lyst på et eksemplar av filmen på Blu-ray får man ihvertfall valuta for pengene. Bildet er helt suverent og lydsporet (dts-MA 5.1) er det ingenting å utsette på. Av bonusmateriell kommer en liten håndfull bakomfilmer, intervjuer og slettede scener uten nevneverdig interesse.

button-PK

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 9. juli 2014   Regi: George Clooney
 • Med: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Cate Blanchett
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Tid: 1:58 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Dramaet som engasjerte hele verden! En høydramatisk historie fra virkelighetene – men Howard får aldri hevet temperaturen til kokepunktet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend