: The Last Panthers, sesong 1

HBO Nordic

Den svenske stjerneregissøren Johan Renck gjør en utmerket jobb og tar oss langt ned i den mørkeste undergrunnen av Europa. The Last Panthers virker solid på alle måter men blir litt temposvak.

Karakter
Drama
The Last Panthers, sesong 1

Krimserien tar utgangspunktet i en legendarisk mafiabande fra Serbia som kaller seg «Pink Panthers». Under et ran av diamanter i Marseille blir en seks år gammel jente skutt og drept, noe som utløser en serie av uheldige hendelser for mange involverte. I hovedsak følger vi Milan (Goran Bogdan), bandelederen med en fortid i Beograd, Naomi (Samantha Morton), britisk forsikringsagent som tidligere har vært utplassert i Serbia som FN-soldat og Khalil (Tahar Rahim), en fransk-algerisk politimann som etterforsker tyveriet.

The Last Panthers er en imponerende serie med et internasjonalt tilsnitt. Johan Renck er dyktig og viser hva han har lært etter å ha regissert flere episoder av blant annet Bloodline og Breaking Bad. Den sterke regien med godt skuespill løfter inntrykket flere hakk. Estetikken er mørk og vakker med mange flotte bilder av det kriminelle Europa fra England, Serbia, Frankrike og Bulgaria. I tillegg presenteres serien med musikk fra selveste David Bowie og med en flott liten rolle av legendariske John Hurt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Totalt sett er dette en høyst anbefalt serie, men innledningsvis kan det bli litt for rolig. Det dvelende tempoet og gjentatte tilbakeblikk setter av og til tålmodigheten på prøve. Uansett er dette forlokkende underholdning og forhåpentligvis en serie som blir bedre etter hvert. Anmeldelsen er basert på sesongens to første episoder av totalt seks. Fire sterke stjerner.

The Last Panthers The Last Panthers - Episode 4 The Last Panthers The Last Panthers The Last Panthers The Last Panthers
<
>
(Foto: Produsenten)

Krimserien kan nå strømmes på HBO Nordic og det er lite å utsette på den audiovisuelle kvaliteten.

The Last Panthers

Fakta

  • Release: 26. oktober 2015
  • Regi: Johan Renck
  • Med: Goran Bogdan, Samantha Morton, Tahar Rahim, John Hurt, Igor Bencina, Nikola Djuricko, Yann Ebonge
  • Genre: Drama
  • Land: UK
  • År: 2015
  • Tid: 5:44 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».