: Silicon Valley, sesong 1

Blu-ray anmeldelse

I havet av alle TV-serier som dukker opp for tiden kommer HBO med en serie om en gjeng nerder som kjemper om rikdom og anerkjennelse i Silicon Valley. Resultatet er en svært underholdende og innsiktsfull reise i en verden som vanligvis ikke bringer frem latteren.

Karakter
Komedie
Silicon Valley, sesong 1

Den Emmy- og Golden Globe-nominerte komiserien Silicon Valley er skapt av Mike Judge (Beavis and Butt-Head, King of the Hill) og følger den introverte programmereren Richard (Thomas Middleditch) som bor i et kollektiv med vennene Big Head (Josh Brener), Gilfoyle (Martin Starr), og Dinesh (Kumail Nanjiani). De blir nøye overvåket av den eksentriske IT-millionæren Erlich (T.J. Miller) mens de jobber med å utvikle et komprimeringsprogram som heter «Pied Piper». Programmet blir meget bra og to store investorer kriger om å kjøpe det. Richard ønsker heller å bygge opp selskapet selv men ender opp i krig med et større selskap som prøver å stjele idéen hans.

Silicon Valley er produsert av HBO og viser at de er allsidige i sine produksjoner, og befester posisjonen som en av de aller beste i bransjen. Denne gangen klarer de å skape god komedie av en gjeng med nerder som stort sett snakker et språk vi ikke forstår. Men det generelle inntrykket av miljøet forstår vi meget godt, og både konfliktene og komplikasjonene er universelle og morsomme. Serien klarer på utmerket vis å harselere med den enorme utviklingen i teknologibransjen mens de også lager god underholdning av menneskene rundt sirkuset. Castingen er god og replikkene sitter som støpt fra velskrevne manuskript i en, totalt sett, god produksjon. Fem stjerner.

Silicon Valley - sesong 1_5 Silicon Valley - sesong 1_3 Silicon Valley - sesong 1_2
<
>

Denne utgivelsen av serien på Blu-ray er bra. Lyden (dts-MA 5.1) er strålende og bildet imponerer såpass mye at det nesten gis topp score. Av ekstramateriell finnes tre mindre bakomfilmer og flere kommentarspor som er meget interessante og morsomme.

button-PK[1]

Fakta

 • Release: 13. april 2015

 • Regi: Mike Judge
 • Med: Thomas Middleditch, Aly Mawji, T. J. Miller, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 3:50 t.
 • IMDB Rating

  Lorentz Celo


  Siste artikler:

  Kommenter

  Legg igjen en kommentar

  Les også

  Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
  14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
  The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
  Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
  Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
  The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
  Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
  Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
  Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
  I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
  Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
  Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
  I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
  September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
  Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».