Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Silicon Valley, sesong 1

Blu-ray anmeldelse

I havet av alle TV-serier som dukker opp for tiden kommer HBO med en serie om en gjeng nerder som kjemper om rikdom og anerkjennelse i Silicon Valley. Resultatet er en svært underholdende og innsiktsfull reise i en verden som vanligvis ikke bringer frem latteren.
Karakter
Komedie
Silicon Valley, sesong 1

Den Emmy- og Golden Globe-nominerte komiserien Silicon Valley er skapt av Mike Judge (Beavis and Butt-Head, King of the Hill) og følger den introverte programmereren Richard (Thomas Middleditch) som bor i et kollektiv med vennene Big Head (Josh Brener), Gilfoyle (Martin Starr), og Dinesh (Kumail Nanjiani). De blir nøye overvåket av den eksentriske IT-millionæren Erlich (T.J. Miller) mens de jobber med å utvikle et komprimeringsprogram som heter «Pied Piper». Programmet blir meget bra og to store investorer kriger om å kjøpe det. Richard ønsker heller å bygge opp selskapet selv men ender opp i krig med et større selskap som prøver å stjele idéen hans.

Silicon Valley er produsert av HBO og viser at de er allsidige i sine produksjoner, og befester posisjonen som en av de aller beste i bransjen. Denne gangen klarer de å skape god komedie av en gjeng med nerder som stort sett snakker et språk vi ikke forstår. Men det generelle inntrykket av miljøet forstår vi meget godt, og både konfliktene og komplikasjonene er universelle og morsomme. Serien klarer på utmerket vis å harselere med den enorme utviklingen i teknologibransjen mens de også lager god underholdning av menneskene rundt sirkuset. Castingen er god og replikkene sitter som støpt fra velskrevne manuskript i en, totalt sett, god produksjon. Fem stjerner.

Silicon Valley - sesong 1_5 Silicon Valley - sesong 1_3 Silicon Valley - sesong 1_2
<
>

Denne utgivelsen av serien på Blu-ray er bra. Lyden (dts-MA 5.1) er strålende og bildet imponerer såpass mye at det nesten gis topp score. Av ekstramateriell finnes tre mindre bakomfilmer og flere kommentarspor som er meget interessante og morsomme.

button-PK[1]

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
 • Release: 13. april 2015

 • Regi: Mike Judge
 • Med: Thomas Middleditch, Aly Mawji, T. J. Miller, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 3:50 t.
 • IMDB Rating
  Vis kommentarer

  Har du noe å tilføye?

  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Leave a Reply

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

   

  Kontakt

  Publish AS
  Billingstadsletta 19 B
  1396 Billingstad
  Org. Nr 965 237 186
  © 2021 Publish AS

  Hold deg oppdatert!

  Motta vårt nyhetsbrev:
  © 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.