Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: James Bond – Volume 1 & 2

Nyoppusset James Bond-gull

Svært gledelig at vi endelig får se selveste 007 i HD, og utgivelsene skuffer ikke. Dog finner vi det mer enn merkelig at de velger å utgi to bokser der de seks filmene er ”sammenrasket” fra vidt forskjellige årstall.

Skrevet av / 29.10.08 - 00:01
James Bond – Volume 1 & 2
Tor Aavatsmark

I disse to boksen får vi servert alt fra den første Bond-filmen (Dr. No) til Brosnans siste (Die Another Day).

I Volume 1 finner vi film 20, 8 og 1, mens Volume 2 byr på film nr. 12, 2 og 4.

Med hele 22 offisielle Bond-filmer ligger det i sakens natur at det vil være kvalitetsforskjeller, noe disse to boksene viser til det fulle. I Vol. 1 får du Die Another Day, Live and Let Die og Dr. No. Die Another Day (2002) var Brosnans siste film og er i ettertidens skarpe lys den filmen som faktisk har eldet mest. En film proppet full av tomme actionscener og fullstendig overlesset med tullete spesialeffekter (usynlig bil!) og et håpløst plott, der formålet har vært å få inn flest mulige hentydninger til de foregående nitten filmene.

Volume 1

Den andre filmen i boksen, Live and Let Die (1973) markerer et virkelig kvanteskifte i serien. Med Roger Moores første gikk man fra en hardtslående Connery til en fleipete og dandy 007. Og innskrivingen av Sheriff Pepper er intet annet en et tilnærmet banesår for seriens seriøsitet.

Siste film ut er faktisk seriens første. Med  (1962) satte Sean Connery hele Bond-eventyret i gang. Åpenbart spilt inn på lavbudsjett leverer filmen likefullt varene så det holder. En klassisk spionthriller med alle de rette ingrediensene, lovet godt for hva vi hadde i vente.

 

For Your Eyes Only, From Russia With Love og Thunderball utgjør Vol. 2. Dette er en meget sterk samling med blant annet Moores beste, For Your Eyes Only, og to av Connerys beste. Thunderball (1965) er den første virkelige globetrotterfilmen i serien, mens From Russia With Love (1963) er den meste lavmælte og minst actionpregede av samtlige filmer; og faktisk den som er mest i tråd med Flemings versjon av agent 007.

Thunderball står overhodet ikke tilbake for dagens actionfilmer og satte en standard for Bonds videre filmliv. En av seriens beste filmer og utvilsomt med en av de mest yppige Bondpikene, Claudine Auger som Dominique. Selv slapstickens ”mester”, Roger Moore, imponerer i For Your Eyes Only. (1981). Den mest nedtonete og seriøse av Moores Bond-filmer med vakre Carole Bouquet ved hans side.

Alt i alt utgjør de to boksene en perfekt oppvarming før man går på kino og ser Quantum of Solace. Uoffisielle meldinger antyder mars ’09 som neste lanseringsdato for Bond på Blu-ray – vi gleder oss allerede!

3 stjerner til Vol. 1 og 5 stjerner til Vol. 2.

Volume 2

Det er altså ikke noe å utsette på lyd- og billedkvaliteten, bortsett fra tidvis noe skarp diskant på de eldste filmene. Spesielt imponerende fant vi kvaliteten på Thunderball. Filmen er spilt inn for 43 år siden, men Blu-ray versjonen får oss til å tro at det var i går; noe som kommer spesielt godt frem i de mange scenene under vann og på land i Bahamas – gnistrende! Bildet er noe kornete på Dr. No.

Bonusmaterialet er eksakt det samme som på Ultimate Edition DVD-ene, men det blir ikke dårlig av den grunn, her får du alt du kan ønske å vite om Bond og selve innspillingene.

Spørsmålet om du som allerede har alle filmene på DVD nå bør kjøpe Blu-ray utgivelsene, blir litt en smakssak. Personlig ville vi ikke nølt, for har du en større HD-TV (37”+) er kvalitetsforskjellen betydelig.

Karakter
James Bond – Volume 1 & 2

Fakta:

  • Blu-ray
  • Release: 29. oktober 2008
  • Regi: Terence Young, Guy Hamilton, Lee Tamahori, John Glen
  • Med: Sean Connery, Ursula Andress, Roger Moore, Jane Seymoure, Pierce Brosnan, Halle Berry, Daniela Bianchi, Claudine Auger, Carole Bouquet
  • Land: UK
  • År: 1962/1973/2002/1963/1965/1981
  • Tid: 1:50/2:01/2:13/1:55/2:10/2:07 t.
  • Karakter: 4

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av James Bond – Volume 1 & 2 gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Scroll to Top