TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse James Bond – Volume 1 & 2

Nyoppusset James Bond-gull

Svært gledelig at vi endelig får se selveste 007 i HD, og utgivelsene skuffer ikke. Dog finner vi det mer enn merkelig at de velger å utgi to bokser der de seks filmene er ”sammenrasket” fra vidt forskjellige årstall.

forfatter
Publisert 29.10.08 - 00:01
Karakter
Action
James Bond – Volume 1 & 2

I disse to boksen får vi servert alt fra den første Bond-filmen (Dr. No) til Brosnans siste (Die Another Day).

I Volume 1 finner vi film 20, 8 og 1, mens Volume 2 byr på film nr. 12, 2 og 4.

Med hele 22 offisielle Bond-filmer ligger det i sakens natur at det vil være kvalitetsforskjeller, noe disse to boksene viser til det fulle. I Vol. 1 får du Die Another Day, Live and Let Die og Dr. No. Die Another Day (2002) var Brosnans siste film og er i ettertidens skarpe lys den filmen som faktisk har eldet mest. En film proppet full av tomme actionscener og fullstendig overlesset med tullete spesialeffekter (usynlig bil!) og et håpløst plott, der formålet har vært å få inn flest mulige hentydninger til de foregående nitten filmene.

Volume 1

Den andre filmen i boksen, Live and Let Die (1973) markerer et virkelig kvanteskifte i serien. Med Roger Moores første gikk man fra en hardtslående Connery til en fleipete og dandy 007. Og innskrivingen av Sheriff Pepper er intet annet en et tilnærmet banesår for seriens seriøsitet.

Siste film ut er faktisk seriens første. Med  (1962) satte Sean Connery hele Bond-eventyret i gang. Åpenbart spilt inn på lavbudsjett leverer filmen likefullt varene så det holder. En klassisk spionthriller med alle de rette ingrediensene, lovet godt for hva vi hadde i vente.

https://youtu.be/Wcv8-HoCroU

 

For Your Eyes Only, From Russia With Love og Thunderball utgjør Vol. 2. Dette er en meget sterk samling med blant annet Moores beste, For Your Eyes Only, og to av Connerys beste. Thunderball (1965) er den første virkelige globetrotterfilmen i serien, mens From Russia With Love (1963) er den meste lavmælte og minst actionpregede av samtlige filmer; og faktisk den som er mest i tråd med Flemings versjon av agent 007.

Thunderball står overhodet ikke tilbake for dagens actionfilmer og satte en standard for Bonds videre filmliv. En av seriens beste filmer og utvilsomt med en av de mest yppige Bondpikene, Claudine Auger som Dominique. Selv slapstickens ”mester”, Roger Moore, imponerer i For Your Eyes Only. (1981). Den mest nedtonete og seriøse av Moores Bond-filmer med vakre Carole Bouquet ved hans side.

Alt i alt utgjør de to boksene en perfekt oppvarming før man går på kino og ser Quantum of Solace. Uoffisielle meldinger antyder mars ’09 som neste lanseringsdato for Bond på Blu-ray – vi gleder oss allerede!

3 stjerner til Vol. 1 og 5 stjerner til Vol. 2.

Volume 2

Det er altså ikke noe å utsette på lyd- og billedkvaliteten, bortsett fra tidvis noe skarp diskant på de eldste filmene. Spesielt imponerende fant vi kvaliteten på Thunderball. Filmen er spilt inn for 43 år siden, men Blu-ray versjonen får oss til å tro at det var i går; noe som kommer spesielt godt frem i de mange scenene under vann og på land i Bahamas – gnistrende! Bildet er noe kornete på Dr. No.

Bonusmaterialet er eksakt det samme som på Ultimate Edition DVD-ene, men det blir ikke dårlig av den grunn, her får du alt du kan ønske å vite om Bond og selve innspillingene.

Spørsmålet om du som allerede har alle filmene på DVD nå bør kjøpe Blu-ray utgivelsene, blir litt en smakssak. Personlig ville vi ikke nølt, for har du en større HD-TV (37”+) er kvalitetsforskjellen betydelig.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Blu-ray
 • Release: 29. oktober 2008
 • Regi: Terence Young, Guy Hamilton, Lee Tamahori, John Glen
 • Med: Sean Connery, Ursula Andress, Roger Moore, Jane Seymoure, Pierce Brosnan, Halle Berry, Daniela Bianchi, Claudine Auger, Carole Bouquet
 • Land: UK
 • År: 1962/1973/2002/1963/1965/1981
 • Tid: 1:50/2:01/2:13/1:55/2:10/2:07 t.
 • Karakter: 4

 

IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend