TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Djevelens advokat

DVD-anmeldelse

Da politiet arresterte den mistenkte lommemannen ble Tor Erling Staff først oppnevnt som forsvarer, og da de grusomme hendelsene ble rullet opp i Østerrike sa Staff at også dette forsvaret ville være en drømmeoppgave.

forfatter
Publisert 09.06.08 - 13:16


Noen ble nok både forundret og forskrekket over Staff, men han har selvfølgelig rett. I et demokrati har selv den verste ugjerningsperson rett til det beste forsvar.

Da vi satte oss ned for å se denne dokumentaren om advokaten Jacques Vergès tenkte vi at det kanskje var slike grunner som beveget mannen, men på tross av lange intervjuer i mange retninger kommer vi ikke særlig innpå den lett pompøse advokaten. Men her er han altså, god venn med Pol Pot, og forsvarer av Carlos. Men karrieren startet på femtitallet da han forsvarte bombesprengerne før det endelige slaget om Algerie.

Etterpå kjempet han palestinernes sak før han forsvant fra jordens overflate i syv år. Absolutt interessante deler av fransk og europeisk etterkrigshistorie vi kjenner alt for dårlig til, men likevel for spesielt. Filmen blir rett og slett for smal for oss, men anbefales for dem som er spesielt hengt opp i fag og historie. Dessuten, 133 minutter med snakkende mennesker vi stort sett ikke har hørt noe om før, blir for langt. To stjerner. Ekstramateriale finnes ikke.

Pål Bang-Hansen

 
 

Release: 14. mai
Regi: Barbet Schroeder
Med: Jaques Vergès, Klaus Barbie, Barbet Schroeder, Lionel Duroy, Magdalene Kopp
Land: Frankrike    År: 2007    Tid: 2:15 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Følg Lyd & Bilde