: Djevelens advokat

DVD-anmeldelse

Da politiet arresterte den mistenkte lommemannen ble Tor Erling Staff først oppnevnt som forsvarer, og da de grusomme hendelsene ble rullet opp i Østerrike sa Staff at også dette forsvaret ville være en drømmeoppgave.

Karakter
Djevelens advokat


Noen ble nok både forundret og forskrekket over Staff, men han har selvfølgelig rett. I et demokrati har selv den verste ugjerningsperson rett til det beste forsvar.

Da vi satte oss ned for å se denne dokumentaren om advokaten Jacques Vergès tenkte vi at det kanskje var slike grunner som beveget mannen, men på tross av lange intervjuer i mange retninger kommer vi ikke særlig innpå den lett pompøse advokaten. Men her er han altså, god venn med Pol Pot, og forsvarer av Carlos. Men karrieren startet på femtitallet da han forsvarte bombesprengerne før det endelige slaget om Algerie.

Etterpå kjempet han palestinernes sak før han forsvant fra jordens overflate i syv år. Absolutt interessante deler av fransk og europeisk etterkrigshistorie vi kjenner alt for dårlig til, men likevel for spesielt. Filmen blir rett og slett for smal for oss, men anbefales for dem som er spesielt hengt opp i fag og historie. Dessuten, 133 minutter med snakkende mennesker vi stort sett ikke har hørt noe om før, blir for langt. To stjerner. Ekstramateriale finnes ikke.

Pål Bang-Hansen

 
 

Release: 14. mai
Regi: Barbet Schroeder
Med: Jaques Vergès, Klaus Barbie, Barbet Schroeder, Lionel Duroy, Magdalene Kopp
Land: Frankrike    År: 2007    Tid: 2:15 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.