Search
Generic filters

: Den siste revejakta

Anmeldelse

Året er 1979 og vi følger vennene Robert og Carl som låner riktig mange penger av en hai. Han skal ha dem tilbake i løpet av få dager, og i mellomtiden får vennene mange kilo hasj sjøveien fra Danmark.

Karakter
Den siste revejakta


Partiet skal selges i porsjoner før tidsfristen fra haien løper ut, og førstedelen av filmen følger de to guttas ferd mellom kunder av alle slag, ikke minst de som holder til i slottsparken eller bor i kollektiv. Men det bekymringsløse hasjrøykende liv blir snudd opp ned når de finner en venninne død av en overdose heroin. Plutselig blir alt alvor.

Historien har driv og blir ekstra spennende etter hvert, selv om vi har visse problemer med slutten, både guttas hevn over narkohaien og epilogen som følger. Dessuten våger den vel heller ikke å ta noe endelig standpunkt til hasjrøyking. Tidstegningen er perfekt, og en skjeggete langhåret Nicolai Cleve Broch er utmerket som vennen til hovedpersonen Carl, Kristoffer Joner. Han leverer enda en utmerket skikkelse på film med et ansikt preget av levet liv.

Imtiaz Rolfsens regi er dessuten mye mindre heftig enn i de to første filmene vi har sett av ham, og derfor bedre.

Filmens hovedproblem blir at vi blir sittende utenfor å se, ingenting forteller hvem disse menneskene er, hvor de kommer fra, og hvorfor de er havnet på kjøret. De er der bare alle sammen. Film, lyd og bilde får fire stjerner. Ekstramaterialet inneholder bloopers, slettede scener og alternativ slutt og er slett ikke ”berusende” som det står på coveret. Vi gir to stjerner.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 22. oktober
Regi: Ulrik I. Rolfsen
Med: Kristoffer Joner, Nicolai C. Broch, Kåre Conradi, Marte Christensen
Land: Norge   År: 2008   Tid: 1:30 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.