: Den siste revejakta

Anmeldelse

Året er 1979 og vi følger vennene Robert og Carl som låner riktig mange penger av en hai. Han skal ha dem tilbake i løpet av få dager, og i mellomtiden får vennene mange kilo hasj sjøveien fra Danmark.


Partiet skal selges i porsjoner før tidsfristen fra haien løper ut, og førstedelen av filmen følger de to guttas ferd mellom kunder av alle slag, ikke minst de som holder til i slottsparken eller bor i kollektiv. Men det bekymringsløse hasjrøykende liv blir snudd opp ned når de finner en venninne død av en overdose heroin. Plutselig blir alt alvor.

Historien har driv og blir ekstra spennende etter hvert, selv om vi har visse problemer med slutten, både guttas hevn over narkohaien og epilogen som følger. Dessuten våger den vel heller ikke å ta noe endelig standpunkt til hasjrøyking. Tidstegningen er perfekt, og en skjeggete langhåret Nicolai Cleve Broch er utmerket som vennen til hovedpersonen Carl, Kristoffer Joner. Han leverer enda en utmerket skikkelse på film med et ansikt preget av levet liv.

Imtiaz Rolfsens regi er dessuten mye mindre heftig enn i de to første filmene vi har sett av ham, og derfor bedre.

Filmens hovedproblem blir at vi blir sittende utenfor å se, ingenting forteller hvem disse menneskene er, hvor de kommer fra, og hvorfor de er havnet på kjøret. De er der bare alle sammen. Film, lyd og bilde får fire stjerner. Ekstramaterialet inneholder bloopers, slettede scener og alternativ slutt og er slett ikke ”berusende” som det står på coveret. Vi gir to stjerner.

Pål Bang-Hansen

Annonse

 

Release: 22. oktober
Regi: Ulrik I. Rolfsen
Med: Kristoffer Joner, Nicolai C. Broch, Kåre Conradi, Marte Christensen
Land: Norge   År: 2008   Tid: 1:30 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Annonse

Bilde:

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.