TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Den siste revejakta

Anmeldelse

Året er 1979 og vi følger vennene Robert og Carl som låner riktig mange penger av en hai. Han skal ha dem tilbake i løpet av få dager, og i mellomtiden får vennene mange kilo hasj sjøveien fra Danmark.

forfatter
Publisert 29.12.08 - 13:37


Partiet skal selges i porsjoner før tidsfristen fra haien løper ut, og førstedelen av filmen følger de to guttas ferd mellom kunder av alle slag, ikke minst de som holder til i slottsparken eller bor i kollektiv. Men det bekymringsløse hasjrøykende liv blir snudd opp ned når de finner en venninne død av en overdose heroin. Plutselig blir alt alvor.

Historien har driv og blir ekstra spennende etter hvert, selv om vi har visse problemer med slutten, både guttas hevn over narkohaien og epilogen som følger. Dessuten våger den vel heller ikke å ta noe endelig standpunkt til hasjrøyking. Tidstegningen er perfekt, og en skjeggete langhåret Nicolai Cleve Broch er utmerket som vennen til hovedpersonen Carl, Kristoffer Joner. Han leverer enda en utmerket skikkelse på film med et ansikt preget av levet liv.

Imtiaz Rolfsens regi er dessuten mye mindre heftig enn i de to første filmene vi har sett av ham, og derfor bedre.

Filmens hovedproblem blir at vi blir sittende utenfor å se, ingenting forteller hvem disse menneskene er, hvor de kommer fra, og hvorfor de er havnet på kjøret. De er der bare alle sammen. Film, lyd og bilde får fire stjerner. Ekstramaterialet inneholder bloopers, slettede scener og alternativ slutt og er slett ikke ”berusende” som det står på coveret. Vi gir to stjerner.

Pål Bang-Hansen

 

Release: 22. oktober
Regi: Ulrik I. Rolfsen
Med: Kristoffer Joner, Nicolai C. Broch, Kåre Conradi, Marte Christensen
Land: Norge   År: 2008   Tid: 1:30 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde