: Den Rosa Panteren 2

Blu-ray-anmeldelse

Vi tror Peter Sellers hadde vridd seg i graven hadde han fått sett dette, og seriens skaper, Blake Edwards, ville grått mange salte tårer over del to i den nye serien om inspektør Clouseau, for dette er ikke bare umorsomt, men ubegripelig kjedelig også.

Karakter
Den Rosa Panteren 2

Hvor Steve Martin som er en intelligent komiker har vært, er det ikke lett å skjønne. Og antagelig er det utelukkende penger som har styrt stjerner som John Cleese, Lily Tomlin, Andy Garcia og Jean Reno inn i denne tynne suppen av et manuskript.

Vi er i Paris der inspektør Clouseau blir leder av et drømmeteam som skal finne frem til mestertyven Tornado som legger etter seg et visittkort når han har stjålet noe verdifullt. Vel har man filmet litt i Paris, men mesteparten er gjort innendørs i et Hollywoodstudio. Man klipper bare inn et eksteriør av og til for å få oss til å tro vi er i den franske hovedstad. Dette skal være en fysisk komedie, og Clouseau i Steve Martins skikkelse er som vanlig klossete, men vi har sett alle hans fysiske ulykker mange ganger bedre før.

Forøvrig består filmen stort sett av en lang rekke umorsomme dialoger uten utvikling, og med Steve Martin som snakker mer uforståelig fransk-engelsk enn forrige gang. Nei, dette var en desidert nedtur, la oss slippe å se mer av det samme slaget. Filmen får to stjerner. Ekstramaterialet inneholder blant annet en bakomfilm med tittelen: Drama is easy… Comedy is Dangerous. Helt riktig! To stjerner til ekstramaterialet.

Fakta

  • Release: 8. juli 2009
  • Regi: Harald Zwart
  • Med: Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Andy Garcia, John Cleese
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2009
  • Tid: 1:32 t.

IMDB Rating

Pål Bang-Hansen


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».