Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Dashtoon: lag din egen tegnefilm ved hjelp av KI

Drømmer du om å bli tegneserieskaper? Nå kan du få hjelp av kunstig intelligens.

Skrevet av / 03.11.23 - 10:00
Dashtoon: lag din egen tegnefilm ved hjelp av KI

Kunstig intelligens kan brukes til så mangt, og et av de nyeste verktøyene innen «generativ AI» er tegneserieprogrammet Dashtoon Studio. Ved å mate inn historiefortelling, tekst og skisser i programmet kan du nå kreere tegneserier og animasjons-filmer lettere enn noensinne.

Med KI-verktøyet Dashtoon kan du forvandle skisser og tekst til en spennende tegneserie eller animasjonsfilm. (Foto: Dashtoon)

 

Slik fungerer det

For å bruke Dashtoon Studio, laster man først opp «storyboardet» med skisser til programmet, deretter kan man velge rollefigurer/karakterer og laste opp bilder og tegninger for å generere animasjoner. Deretter kan man bruke smarte KI-redigeringsfunksjoner i studioet for å redigere det genererte resultatet.

Dashtoons grunnleggere hevder dette kan korte ned tiden det tar å lage en ferdig episode, fra 40-50 timer og ned til 5-6 timer.

I fremtiden planlegger de at man også skal kunne generere hele storyboards og dialoger med AI, og dermed redusere tiden ytterligere.

Dashtoon ble grunnlagt i desember 2022 av Sanidhya Narain, Lalith Gudipati og Soumyadeep Mukherjee. (Foto: Dashtoon)

Målet er at både eksisterende manusforfattere og nye talenter kan gjøre historieideene sine om til digitale tegneserier, som etter planen blir tilgjengelig på app-plattformen Dashtoon Comic Reader.

“Dashtoons misjon er å skape en verden der kunsten å lage tegneserier er like utbredt og kulturelt inngrodd som den er på steder som Japan og Korea,” sier Lalith Gudipati, COO og medgründer. “Vi er begeistret for å være banebrytende for en bevegelse som integrerer teknologi og kreativitet, og bringe frem en global kreativ renessanse innen digitale tegneserier.”

Les også ChatGPT surfer på nett Nå er Browse with Bing tilgjengelig for alle, og bildegeneratoren DALL-E 3 er også integrert.

Under kan du se et eksempel på en episode laget med Dashtoon. Hvem vet, kanskje du kan gjøre det enda bedre selv?

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

Scroll to Top