TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Annonsørinnhold Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

forfatter
Publisert 09.04.19 - 08:13

Batteritiden har fått et ordentlig hopp opp i de nye Zenbook-ene fra Asus. I sakens natur er det plass til mest batteri i den største modellen. Zenbook 15 kan derfor klare seg helt opptil 17 timer mellom ladingene, men også Zenbook 13s 14 timer og de opptil 13 arbeidstimene det er på en lading av Zenbook 14, sikrer at det er strøm nok til selv de lange arbeidsdagene. Batteritiden er selvsagt avhengig av belastningen, men selv med full kraft på grafikk og lys, skal det være nok batteri til det meste av den nye sesongen av Game of Thrones til de lange flyturene.

Designet til å gå til kanten

Med den nye Zenbook-serien går Asus helt bokstavelig til kanten. Forholdet mellom skjermen og rammen er imponerende 95 prosent. På den minste av de nye Zenbooks – 13″-modellen UX333, til daglig Zenbook 13 – er den ytterste rammen bare 2,8 millimeter bred, mens rammen mellom skjermens topp og tomme luften er beskjedne 5,9 millimeter bred. Det gir dels færre forstyrrelser for øyet, men det gir i aller høyeste grad også bedre plass i vesken.

Når man så tar i betraktning at Zenbook 13 er beskjedne 1,69 centimeter tykk når den er lukket, tar den faktisk ikke mer plass enn en notatbok i A4-format. Vekten er på ingen måte noe som belaster brukeren, da en Zenbook 13 veier like under 1,2 kilo i den tyngste utgaven med standard skjerm. Modellen med anti-glare-skjerm er 100 gram lettere og veier bare 1090 gram. Den tyngste 15″-modellen veier 1690 gram.

13, 14 eller 15 tommer uten viftestøy

Det er altså tre Zenbook-modeller å velge mellom: en 13″, en 14″ og en 15″. Alle tre kan fås med enten Intel Core i7-8565U prosessor, eller den litt mer økonomiske i5-8265U prosessoren. Grafikken håndteres av en Nvidia GeForce MX150 GPU med 2 GB VRAM i Zenbook 13 og Zenbook 14, mens det er blitt plass til storebroren Nvidia GeForce GTX 1050 Max-Q med 2GB/4GB i Zenbook 15.

Sistnevnte sikrer at viftestøyen ikke stjeler oppmerksomheten fra arbeidet (eller fornøyelsen), da viften ikke gir mer enn beskjedne 40 dB fra seg (hvor 35 dB er på nivå med bakgrunnsstøyen i en stille stue i byen). I tillegg starter viften kun når det er bruk for ekstra grafikk-krefter. Ved normal bruk av f.eks. Word eller Excel tar Intels integrerte UHD Graphics 620 seg av grafikken, og da uten viftestøy. Lyden i de nye Zenbooks er for øvrig et kapittel for seg, da Asus’ SonicMaster lydsystem er utviklet i samarbeid med Hi-Fi-produsenten Harman/Kardon, som også har sertifisert lyden i de nye Zenbook-ene.

Fullt numerisk tastatur under trackpaden

På 15″-modellen er det plass til et fullt numerisk tastatur, men selv på de tynnere Zenbook 13 og Zenbook 14 er det ingen grunn til å unnvære nummertastene. Den eksklusive, patenterte NumberPad-teknologien gjør med et trykk på en tast, laptopens trackpad til et fullt numerisk tastatur ved hjelp av LED installert under trackpad-en. Ved bruk registrerer trackpad-en automatisk fingerbevegelsene, og avgjør om det er snakk om et trykk på en (nummer)tast eller en fingerbevegelse som skal flytte musmarkøren på skjermen.

Testet etter militære standarder

De nye Zenbook-ene er for øvrig designet – og testet – til å kunne holde til litt av hvert. De ultratynne laptopene lever opp til den amerikanske MIL-STD 810G militære standarden for pålitelighet og holdbarhet. Det betyr blant annet at de er testet til å fungere i barske miljøer – som inkluderer ekstreme høyder, høy varme og kulde samt høy luftfuktighet. I praksis betyr det at Asus står inne for at nye Zenbook fungerer på toppen av det 4478 meter høye Matterhorn i Alpene – selv på en kald dag med ned til – 30 grader, så vel som på en lummer sommerdag med 30 graders varme og 75 % luftfuktighet.

Tidløs design og full tilkobling

Asus’ nye Zenbook ultrabooks kan fås enten i tidløs aluminiumsfinish eller i Royal Blue. Alle modellene leveres med en USB-C port (USB 3.1, generasjon 2), en USB 3.1 type A, en USB 2.0 type A, fullstørrelse HDMI og MicroSD-kortleser. Zenbook 15 har dessuten USB 3.1, generasjon 2 i alle USB-A portene og fullstørrelse SD-kortleser. Den innebygde SSD-disken og 16 GB RAM booter maskinen på kun 15 sekunder, og starter apper som Word og Excel nærmest øyeblikkelig. Alle modellene har naturligvis gigabyte Wifi og Bluetooth 5.0 som standard.

Kjøp Asus Zenbook-serie
Velg produkt fra listen


Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend