TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vi kårer Sonos Beam + Sub Mini

Utfyller hverandre perfekt

Sonos Beam er en meget god lydplanke. Sammen med den nye Sub Mini blir den nærmest uslåelig.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Sonos Beam (Gen 2) er blant de beste lydplankene i sin prisklasse, om du ønsker god lyd i en liten TV-stue. Den er både rimelig nok og – ikke minst – kompakt nok til å være blant våre førstevalg sammen med små TV-er under 50 tommer. Og i siste utgave har den dessuten Dolby Atmos, selv om den mangler egne topphøyttalere til formatet. Det blir likevel helt greit, selv om det utelukkende er digitalt lydprosessert.

Det Beam derimot mangler er skikkelig bass. Visst kan du pare den med en Sonos Sub, men den koster 50 prosent mer enn Beam, og dermed blir totalprisen langt mer enn det dobbelte.

Sub Mini

Heldigvis hørte Sonos til slutt på forbrukerne og et samlet pressekorps, som ønsket en rimeligere subwoofer å pare med Beam. Og endelig har den kommet, navnet er Sub Mini.

Subwooferen går like dypt som storebror, men med mindre slagkraft. Kabinettet er lukket i stedet for ventilert, for en renere bass.

Når lydplanken og subwooferen er koblet til gjennom Sonos-appen, anbefaler vi å kalibrere TruePlay romkorreksjon, slik at lyden blir bedre tilpasset rommet.

Fabelaktig lyd

Man kan godt si at Beam godt kunne trengt en enda rimeligere subwoofer enn Sub Mini, da de to koster nøyaktig det samme. Vi er ikke uenige, og påpekte også dette i vår test av subwooferen.

På den annen side vet vi ikke om en bedre kombinasjon til ti tusen kroner, enn denne. Den kompakte størrelsen på begge produktene gjør at de glir inn i ethvert hjemmemiljø. I tillegg får du brukervennligheten og funksjonaliteten som kommer med Sonos-produkter. Og, ikke minst, en nydelig lydkvalitet.

Med den ekstra bassen blir lyden fra denne pakka mye bedre enn storebror Sonos Arc uten sub. Skal du pare Arc med subwoofer, blir det dyrt!

Her får du klar og åpen lyd på både film og musikk, et stort nok lydbilde og bra nok kruttsalver til å leve deg inn i handlingen. Hva mer kan man ønske?

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Følg Lyd & Bilde