Den integrerte S14 er en fullverdig strømmeforsterker. Med alt innebygget, det eneste du trenger i tillegg, er et par gode høyttalere.
Her kan man strømme fra Spotify Connect, Tidal og Qobuz, og Rotel-forsterkeren støtter også strømming med AirPlay 2 og Google Chromecast. Den er også Roon Ready, og har en 32-bits digitalomvandler fra ESS, som støtter opptil 24-bit/384 kHz lydfiler inkludert MQA-filer.
Den analoge delen er bygget opp som en ren klasse AB-forsterker, og Rotel sier at S14 leverer 80 W effekt i 8 Ohm, eller så mye som 150 W i 4 Ohm. Det er mer enn nok til å drive små bokhøyttalere med lav følsomhet, eller større gulvstående høyttalere.
Lyden
Den slanke Rotel-forsterkeren lyder alt annet en slankt. Lydbildet er stort og fyldig, med en smittende varm klangbalanse som gir musikken en solid klangbunn, hvor instrumentenes fundament kommer bedre fram i bybildet enn fra for eksempel en Roksan Attessa.
Det er ikke like stort fokus på detaljer og klangnyanser som i en Marantz Model 40n, for lydbildet i Rotel-forsterkeren fokuserer med på rytme, dynamikk og kontroll. Tre disipliner hvor den er i sitt ess.
På et par Dynaudio Special Forty, blir Mathias Eicks album Midwest, gjengitt med et trøkk som minner om den enda kraftigere Hegel H190, og klangen fra trompeten er behagelig varm, mens likevel skarp når det trengs. Rotel-forsterkeren har fremragende basskontroll.
Konklusjon
Alle som fokuserer mest på lydkvalitet og strømming over hjemmenettverket, bør absolutt notere Rotel S14 på innkjøpslisten. Den er hverken best utstyrt, eller kraftigst i klassen, og de få inngangene kan få noen til å snu seg mot konkurrentene. Det er imidlertid ingen ting feil med lydkvaliteten. Den dynamiske og varme klangen vil få kjedelige høyttalere til å våkne til liv, og lytteren til å smile av glede. Hva integrerte strømmeforsterkere angår, er Rotel S14 i våre ører blant de mest vellydende i prisklassen, og etter vår erfaring med den legendariske Rotel-kvaliteten, en forsterker man kan ha masse glede av i mange år.