Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Nikon Z9

Nikon Z9 er det beste proffkameraet vi har testet.

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
Nikon Z9

Med en ny 40 megapiksler bakbelyst CMOS bildebrikke, er X-H2 kameraet med høyest oppløsning, i sin klasse. Ikke nok med det, her får man også muligheten til å fotografere med opptil 160 Mp oppløsning.

Med 45,7 megapiksler, 8K-videoopptak, en elektronisk lukker som gir opptil 30 bilder/s i serie – eller 20 bps råfiler, er Nikon Z9 et kamera som egner seg til absolutt alt man kan tenke seg å bruke et kamera til. Sammenligner man med Nikon D6, eller Canon EOS R3 for den del, er spesifikasjonene temmelig oppsiktsvekkende i favør av Z9.

HQ 422.

Den ekstreme presisjonen til kameraets følgefokus, gir fotografen vissheten om at flere av bildene vil være sylskarpt fokusert. Få ting er mer irriterende enn å ha jobbet en hel dag, for så å oppdage at det ene bildet som hadde kunnet blitt blinkskuddet i en lang serie bilder, må forkastes fordi motivet ikke er helt i fokus.

Med 46 Mp til rådighet, er Z9 ikke begrenset til bare sport og action, slik for eksempel et D6  med 21 Mp kan være. For den høye oppløsningen og bildedynamikken, gjør kameraet til et ypperlig verktøy for bryllupsfotografer, landskap, portretter og mote. Og video.

Nikon har alltid vært blant de beste på lysmåling og hvitbalanse, og Z9 er ikke noe unntak. Det takler vanskelige motiver bedre enn de fleste kameraer jeg har testet, og er bedre på å takle blandingslys enn D6-en. Som halogen og lysrør, hvor mange kameraer sliter med å finne riktig hvitbalanse.

Nikon Z9 er den naturlige etterfølgeren i en lang rekke proffkameraer fra de analoge F til F6, og de digitale speilrefleksene fra D1 til D6. Men Z9 er ikke et nummer i rekken, det er det første proffkameraet fra Nikon på lenge, som er bygget fra grunnen av som nettopp dét. Et bunnsolid kamera for de mest kresne proffene som gjerne vil ha i pose og sekk. Det får de definitivt her. Bildekvaliteten med den skarpheten og fargegjengivelsen vil kjenner fra Z7 II, er kombinert med rå ytelsen og 8K-video, i et kamera som er egnet til alt. Det er ikke vanlig for et proffkamera i denne klassen å være så gjennomført komplett. Men Nikon Z9 er det, og det er trolig det beste proffkameraet der ute akkurat nå.

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top