Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Årets hederspris 2020-2021: Bang & Olufsen

95 år med dansk toppdesign

Publisert 03.11.20 - 16:00
Årets hederspris 2020-2021: Bang & Olufsen

Mest populære tester

Anmeldelse
Big data ser deg – og Kiefer Sutherland gjør sitt ypperste for å forvirre deg; i en smått ujevn konspirasjonsthriller.
Nyhet
Nanoleaf er først ute med smartlamper som følger den nye Matter-standarden over Thread.
GRUPPETEST
I skyggen av iPad finnes det en gjeng kompetente nettbrett til rimelige priser som i noen tilfeller kan være et bedre kjøp.
John Hvidlykke

I en verden hvor alt forandres uavbrutt i en evigvarende strøm, er det godt at det fortsatt er noen som setter kvalitet høyere enn nye modeller. Bang & Olufsen har i 95 år representert solid håndverk i kombinasjon med design av høy klasse. Og for den innsatsen mottar de i år Lyd & Bildes spesielle hederspris.

Bang & Olufsen ble grunnlagt i 1925 i Struer av Peter Bang og Svend Olufsen. I første omgang gjaldt det den moderne oppfinnelsen radioen. Siden ble produksjonen utvidet med grammofoner og lydanlegg til kinoer, båndopptakere og TV. Fra 1960-årene ble blikket rettet ut mot eksport, og Bang & Olufsen er i dag kjent i enhver krok av verden.

B&O høster ikke bare teknologipriser (som de for eksempel får for de banebrytende BeoLab 90-høyttalere). De får også designpriser. Selskapet har gjennom en menneskealder samarbeidet med tonegivende designere, ikke minst Jacob Jensen. Og flere av de mest ikoniske produktene har permanent utstillingsplass på Museum of Modern Art i New York.

De senere årene har vært stormfulle for Bang & Olufsen, og underskudd og oppsigelsesrunder har skapt overskrifter igjen og igjen. Det har imidlertid ikke dempet ambisjonsnivået i utviklingsavdelingene, som fortsetter å spytte ut tidløse klassikere. Senest i form av BeoSound Balance og Beoplay H95.

Bang & Olufsen har alltid vektlagt kvalitet fremfor pris. Med Beoplay-serien har de imidlertid lyktes med å gjøre det mulig for alle å bli eiere av et B&O-produkt. Uten at det av den grunn har gått på bekostning av hverken teknisk eller håndverksmessig kvalitet.

Produkter fra Bang & Olufsen er bygget for å holde lenge, og selv den minste Bluetooth-høyttaleren ligner noe du en dag vi la gå i arv til dine barnebarn. Bang & Olufsen har nylig avslørt en ny side av sin dedikasjon til design. Nemlig ved å tilby renovering og oppdatering av sine klassiske Beogram tangential arms-platespillere, hvor de eldste stammer tilbake fra 1972.

Ikke foreldet – men klassisk!

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top