Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Vi kårer Årets hederspris 2020-2021: Bang & Olufsen

95 år med dansk toppdesign

I en verden hvor alt forandres uavbrutt i en evigvarende strøm, er det godt at det fortsatt er noen som setter kvalitet høyere enn nye modeller. Bang & Olufsen har i 95 år representert solid håndverk i kombinasjon med design av høy klasse. Og for den innsatsen mottar de i år Lyd & Bildes spesielle hederspris.

Bang & Olufsen ble grunnlagt i 1925 i Struer av Peter Bang og Svend Olufsen. I første omgang gjaldt det den moderne oppfinnelsen radioen. Siden ble produksjonen utvidet med grammofoner og lydanlegg til kinoer, båndopptakere og TV. Fra 1960-årene ble blikket rettet ut mot eksport, og Bang & Olufsen er i dag kjent i enhver krok av verden.

B&O høster ikke bare teknologipriser (som de for eksempel får for de banebrytende BeoLab 90-høyttalere). De får også designpriser. Selskapet har gjennom en menneskealder samarbeidet med tonegivende designere, ikke minst Jacob Jensen. Og flere av de mest ikoniske produktene har permanent utstillingsplass på Museum of Modern Art i New York.

De senere årene har vært stormfulle for Bang & Olufsen, og underskudd og oppsigelsesrunder har skapt overskrifter igjen og igjen. Det har imidlertid ikke dempet ambisjonsnivået i utviklingsavdelingene, som fortsetter å spytte ut tidløse klassikere. Senest i form av BeoSound Balance og Beoplay H95.

Bang & Olufsen har alltid vektlagt kvalitet fremfor pris. Med Beoplay-serien har de imidlertid lyktes med å gjøre det mulig for alle å bli eiere av et B&O-produkt. Uten at det av den grunn har gått på bekostning av hverken teknisk eller håndverksmessig kvalitet.

Produkter fra Bang & Olufsen er bygget for å holde lenge, og selv den minste Bluetooth-høyttaleren ligner noe du en dag vi la gå i arv til dine barnebarn. Bang & Olufsen har nylig avslørt en ny side av sin dedikasjon til design. Nemlig ved å tilby renovering og oppdatering av sine klassiske Beogram tangential arms-platespillere, hvor de eldste stammer tilbake fra 1972.

Annonse

Ikke foreldet – men klassisk!

forfatter
Skrevet av

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Redaksjonen anbefaler

Sony Xperia 1 III
TEST
Mobil & Nettbrett

Tredje gang lykkes Sony

Sony Xperia 1 III er kanskje den beste mobilen fra Sony til dato. Alle dydene fra forgjengerne bevares, mens det forbedres der det gjelder.

Les også

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.