Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

LG OLED Z2

Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
LG OLED Z2

Ved første øyekast ser LG OLED Z2 ut som en hvilken som helst OLED av nyere dato, men det blir raskt klart at nettopp skarpheten er noe for seg selv. Vi har testet flere LCD-skjermer med 8K-oppløsning, men en 8K OLED-skjerm er virkelig nifst god på bildeskarphet!

Bildekvalitet

Med en pikseltetthet rundt 115 PPI(omtrent det samme som en 39″ 4K-TV), kan vi sitte nesten kloss inntil skjermen uten å se antydning til pikselstruktur eller rutemønster. Hele bildet fremstår sømløst og glatt. Og siden hver eneste av de drøyt 33 millioner (!) pikslene også er sin egen lyskilde, blir bildet vanvittig kontrastrikt og detaljert.

I løpet av testperioden var vi blant annet innom nye Maktens Ringer på Amazon Prime. Ringenes Herre serien serveres i riktignok «bare» i 4K-oppløsning, og må derfor oppskaleres for å passe til skjermoppløsningen på 8K. Men her gjør videoprosessoren (LGs a9) en glimrende jobb, samtidig som bildekvaliteten på kildematerialet er noe av det bedre vi har sett.

Man kan virkelig skimte hver eneste pore og hårstrå på de skjønneste alvene, og hver grimase på de fæle orkene. Og ikke minst, hver eneste lille detalj i de storslagne kampscenene.

Enda bedre med ekte 8K

Selv om LG-skjermen har imponerende god oppskalering, er det selvfølgelig med ekte 8K-innhold at skjermen virkelig kommer sin til rett. Den slags er fortsatt mangelvare fra de store filmprodusentene, men det finnes etter hvert noen semiproffe videoer på YouTube man kan se på og nyte.

Og fellesnevneren er at de ser glassklare og naturtro ut. Konturene rundt objekter blir så skarpe at man nesten glemmer at det er et videoopptak man ser på. Nærmest som et vindu mot virkeligheten. Bare se opp for fingermerker!

Konklusjon

Noen vil hevde at 8K-TV er en utdøende rase: at de vil lide samme skjebne som 3D-TV, og skrotes før teknologien rekker å ta av. Men for oss som har sett teknologien på nært hold, er det definitivt fristende å se mer av den!

Selv om LGs alminnelige OLED-skjermer ser imponerende ut, er det ingen tvil om at bildeopplevelsen blir et hakk råere og mer helstøpt når oppløsningen skrus opp til 8K. Her får du en bildekvalitet som få andre TV-skjermer kan konkurrere med!

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Bli med i en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjelp oss til å bli bedre og mer relevant – vinn flotte premier.
Les mer
Lyd & Bilde
Scroll to Top