TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Sony Bravia XR A90J (XR-65A90J)

Sonys råsterke OLED setter ny rekord

Sony gjør et sterkt comeback i high-end klassen med sin nye toppmodell: Bravia XR-A90J står igjen som den aller beste TV-en vi har testet i 2021.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 11:23

Sony er langt fra å være verdens største TV-produsent, men de markerer seg ofte blant de aller beste når kommer til bilde og lyd. Den japanske produsenten sto for noen av de TV-ene vi husker best fra 2020, deriblant 8K-modellen ZH8 og den prisgunstige A85. Derimot glimret de med sitt fravær i den absolutte high-end klassen av OLED-skjermer.

Den såkalte ”Master series” KD-65AG9 som vi testet året før, fikk nemlig aldri noen direkte arvtager i 2020. Sonys daværende toppmodell fikk mye skryt for bildekvaliteten, men måtte samtidig tåle kritikk for nokså laber lysstyrke.

Sony har tatt seg god tid, men nå er toppmodellen for 2021 endelig klar. Og denne gangen ser de ut til å ha ladet kanonen ordentlig: Nykommeren A90J kommer lastet med et ekstra lyssterkt OLED-panel, drevet av en supersmart videoprosessor (Bravia XR). Den har også fått bedre tilkoblingsmuligheter, samt den helt nye Google TV-plattformen. De som kjøper Sonys toppmodell kan dessuten se frem til Bravia Core, som er deres egen eksklusive strømmetjeneste. Her er det med andre ord mye å glede seg til!

Konklusjon

Har Sony greid å forbedre sin nye flaggskip-TV for 2021? OM de har! Bravia XR A90J kombinerer et kraftig oppgradert bildepanel med en særdeles effektiv videoprosessor, som resulterer i svært lekker bildekvalitet. Alle de vanlige OLED-fordelene er på plass, med glitrende farger og bunnløst svartnivå. Samtidig er lysstyrken vesentlig forbedret fra tidligere modeller.

Med opptil 1300 nits i de lyseste partiene, er A90J i stand til å gi blendende realistisk gjengivelse av HDR-video, i både mørke og lyse omgivelser. Den innebygde, usynlige høyttalerløsningen fungerer utmerket. Med HDMI 2.1 kompatible innganger (dog kun to av dem) er Sony-skjermen også klargjort for gaming. Legg til en velfungerende smart-TV løsning og smart fjernkontroll, og du har en tett på optimal allround-TV skjerm til alle typer TV-underholdning.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde