Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung The Wall Luxury

Fremtidens drømme-TV kan bli så stor at den fyller bokstavelig talt HELE veggen med knivskarpe, kontrastrike bilder. Har du nok penger, kan du faktisk kjøpe en allerede i dag!

Skrevet av / 24.10.19 - 09:58
Samsung The Wall Luxury

Det er ingen hemmelighet at TV-skjermene våre blir stadig større: 65-75 tommer er den nye folkefavoritten, og for de mest elleville entusiastene finnes det skjermstørrelser opp mot 95-98 tommer å velge mellom. Men deretter sier det brått stopp: TV-ene blir altfor tunge, uhåndterlige og skjøre, for ikke å snakke om at frakt, logistikk og servicekostnader blir et mareritt!

For de som søker den genuine kinofølelsen. og ønsker en større skjerm enn 100 tommer, tilsier all fornuft at man bør velge en projektor. Til gjengjeld må man da leve med å se film og TV i et relativt dempet eller mørklagt rom.

Men hva hvis man ønsker det beste fra begge verdener – et gigantisk, lyssterkt bilde med masse kontrast? Hva hvis man legger fornuften til side og bare vil ha den heftigste TV-en som kan kjøpes for penger?

For deg som stiller ekstremt høye krav, og har bankkontoen til å backe det opp, står Samsung nå klar til å levere ”TV-en over alle TV-er”. Den heter The Wall, og kommer i valgfri størrelse fra 72 og helt opp til 292 tommer! Her er det egentlig bare takhøyden, og hvor dype lommer du har som setter begrensningen. Med en pris på rundt 400.000 pluss installasjon henvender den seg til de aller rikeste TV-entusiastene der ute. Forresten, glemte vi å nevne at prisen er i euro?

The Wall: Modulær, skalerbar TV-vegg


The Wall er en såkalt modulær TV, og består av separate skjermmoduler som kan danne en videovegg i nærmest valgfri størrelse. Prinsippet er kjent fra videoskjermer til offentlig bruk, men The Wall tar alt til et nytt nivå når det gjelder oppløsning, lysstyrke og ikke minst kontrast. De sammensatte modulene oppnår et fullstendig glatt og sømløst bilde uten synlige skjøter. Noe annet ville være utenkelig til kresen filmtitting.

Bildemodulene er basert på MicroLED-teknologi, som på sikt kan bli en arvtaker til dagens LCD- og QLED-skjermer. Den består av mikroskopiske LED-lys som avgir både lys og farger direkte, uten behov for separat baklys. Dette gir suveren kontrast og fargegjengivelse på lik linje med en OLED-skjerm, samtidig som lysstyrken kan bli meget høy (over 2000 nit). Dermed er det duket for en bildeopplevelse av de sjeldne! Alle som har opplevd The Wall på messer og lignende, kan skrive under på at den er et heftig og nærmest surrealistisk syn.

Luksus-TV


The Wall er i første rekke myntet på profesjonell bruk, digital reklame og lignende, men Samsung kan også tilby en egen luksusversjon til privatmarkedet kalt The Wall Luxury. Det foreløpig eneste demo-eksemplaret i Europa står utstilt hos Harrods i London, hvilket forteller litt om hvilket klientell man henvender seg til.

Standardutgaven (om den kan kalles det) av Samsung The Wall Luxury er en 146 tommer stor 4K-TV, som består av 16 MicroLED-skjermmoduler. Det hele styres fra en hovedenhet som kan minne om One Connect-boksen vi kjenner fra Samsungs vanlige Smart-TV-er, bare hakket mer avansert. Her sitter HDMI-tilkoblinger, styringselektronikk så vel som bildebehandling, innstillinger, og smart-TV funksjoner. Den kan betjenes med vanlig fjernkontroll, nettbrett eller mobil, i tillegg til Samsungs egen Bixby stemmestyring. Den kommer også med egen ”Ambient Mode” skjermsparer slik vi kjenner fra årets QLED-skjermer.

Bygg din egen TV

Fordelen med en modulær skjermløsning er selvfølgelig at størrelsen kan skreddersys til dine spesielle ønsker og behov. Om det skulle oppstå pikselfeil trenger man ikke skifte ut hele skjermen – det er nok å bytte en modul. The Wall er heller ikke begrenset til 16:9 format – den som ønsker en ekstra bred 21:9 skjerm kan få det ved å legge til noen ekstra skjermmoduler. Eller hvorfor ikke helgardere seg med en gigantisk TV-vegg som kan tilpasses alle tenkelige videoformater?

The Wall Luxury har ingen innebygde høyttalere, men Samsung har inngått en avtale med Steinway Lyngdorf om å levere eksklusive, matchende lydsystemer. Dermed skal det ikke by på store problemer å oppnå en ”vegg av lyd” som matcher det voldsomme bildet.

Samsung The Wall Luxury er en TV-innovasjon av det ekstreme slaget. I sin nåværende form er den altfor stor og dyr til å ha noen appell hos folk flest, men det finnes håp om at teknologien kan materialisere seg i rimeligere løsninger over tid. Samsung er angivelig i full gang med å nedskalere MicroLED-teknologien til rimeligere, mer kompakte TV-løsninger.

Hvem vet, kanskje det å ha TV over hele veggen blir normen om noen år? Den som lever får se! AH

<
>

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Bli med i en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjelp oss til å bli bedre og mer relevant – vinn flotte premier.
Les mer
Lyd & Bilde
Scroll to Top