Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

LG OLED B9

LGs rimeligste OLED-modell lar deg nyte banebrytende bildekvalitet til en meget overkommelig pris. Ikke rart konkurrentene skjelver i buksa!

Skrevet av / 24.10.19 - 10:00
LG OLED B9

Den avanserte OLED-teknikken har lenge vært forbeholdt de dyreste TV-ene på markedet, men kryper litt lavere i pris for hvert år som går. Det gjør at stadig flere kan (og bør!) unne seg bildekvalitet av ypperste klasse.

Årets B9-modell har som vanlig en litt enklere utførelse enn de dyrere modellene i LGs portefølje. Sokkelen er av plast og gir ikke det helt store kvalitetsinntrykket. Den øvrige kosmetikken er også relativt enkel. Til gjengjeld er formen slank og linjene stramme som OLED-er flest.

Brukermessig er det heller ikke stor forskjell mellom de ulike LG-modellene. B9 kommer med siste versjon av LGs WebOS menysystem (4.0), samt den nyeste Magic Remote fjernkontrollen. Er man først blitt vant til å navigere med LGs fjernkontroll er det lekende lett å bla seg gjennom menyene, og de mest brukte appene ligger lett tilgjengelig med snarveier på menylinjen. Siste nytt på finessefronten er bl.a. støtte for Airplay 2.

B9 må klare seg med litt enklere videoprosessering enn toppmodellene, og støtter heller ikke automatisk kalibrering (CalMAN AutoCal). Utover det er funksjonaliteten veldig lik de øvrige LG-modellene.

Bildekvalitet

LG OLED B9 er et perfekt eksempel på hva OLED-teknologien har å by på. Med ekstrem kontrast og tilnærmet bunnløst svartnivå, serverer den film og serier med en realisme og millimeterpresisjon som de fleste LCD-skjermer bare kan drømme om! Det er knapt en eneste konkurrent i denne prisklassen som kan holde følge med LG-skjermen fyldige og naturtro fargegjengivelse, som dessuten er upåvirket av innsynsvinkel.

Mange Netflix-serier som Luke Cage og Stranger Things (sesong 3) serveres i glitrende Dolby Vision HDR-kvalitet, med utvidet dynamikk og fargedybde. En rekke 4K Blu-ray titler er også tilgjengelig i det kontrastrike videoformatet. LG-skjermen er som skapt for å vise denne typen innhold slik det fortjener. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte skarpheten og dybden i bildet. LG OLED B9 med ”TruMotion” interpolering har meget glatte og jevne bevegelser, og klarer dessuten å bevare bildeskarpheten når det går hurtig for seg. OLED B9 kan også skilte med svær lav forsinkelse (input lag), hvilket gjør dette til en velegnet gaming-monitor.

Konklusjon

B-serien fra LG er definitivt ingen B-vare: Selv om OLED B9 er inngangsbilletten til LGs OLED-univers, står den ikke langt tilbake fra de dyrere modellene når det gjelder ytelse. Med unntak av litt kosmetikk og noen bildemessige finesser er den generelle bildeopplevelsen veldig lik, med imponerende kontrast, bekmørkt svartnivå og en fargegjengivelse som får LCD-konkurrentene til å rødme og gjemme seg i en krok! En soleklar vinner i premium-klassen. AH

<
>

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nyhet

Kraftig fall for elektronikksalget

Vi kjøper færre tv-er, lydprodukter og mobiler.
Les mer
Scroll to Top