TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Google Pixel 7 Pro

Bildeskjønn Pixel

Pixel 7 Pro er Googles referansetelefon som viser hvordan Android 13 skal brukes.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Google Pixel 7 Pro er den første Pixel-telefonen vi har hatt mulighet for å legge hånd på. Men det har vært verdt ventetiden. Takket være en temmelig aggressiv prissetting av en meget fremragende mobil burde det være brunnlag for at Google kan tilkjempe seg en del av den skandinaviske mobilkaken. Spesielt skjermen og de tre gode kameraene skiller Pixel 7 Pro fra de fleste konkurrentene til prisen.

Noe som skiller mange high end-mobiler fra deres små premium-søsken er teleoptikken. I den pene mellomklassen må man oftest nøye seg med et standardkamera og en digital zoom. Men ikke i Pixel 7 Pro, som har en dedikert teleoptikk med ekte 5x forstørrelse.

Pixel 7 Pro er basert på Googles egen nyutviklede G2-prosessor, som skulle være optimert til kunstig intelligens. Og telefonen er proppet med automatiske funksjoner – hvor noen er virkelig smarte.

Pixel 7 Pro er utstyrt med 12 GB RAM og enten 128 GB eller 256 GB lager. Det plasserer den på linje med de fleste flaggskipmobiler anno 2022.

Skjermen på 6,7 tommer har en oppløsning på QHD+ (3120 x 1440 piksler) og en variabel oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz. Den leverer opptil 1000 nit lysstyrke ved HDR (og 1500 nit i hjørnene), så den burde være leselig selv på en klar sommerdag. Dette er sannsynligvis en av de beste mobilskjermene akkurat nå, og det er en fornøyelse å se og redigere bilder på den.

Google har med de nyeste Pixel-enhetene lagt seg i dragsuget bak Apple, men det er neppe sannsynlig at Apple-tilhengere av den grunn vil velge Pixel 7 Pro i stedet for iPhone 14 Pro Max. Noe som er synd, da man får en sammenlignbar kvalitet – men til halve prisen.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde