Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Apple iPad Air 5 (2022)

En viktig og nødvendig oppgradering

Nyeste iPad Air gjør nesten iPad Pro rangen stridig som markedets beste nettbrett.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Apple iPad Air 5 (2022)

Mest populære tester

Nyhet
IKEA samarbeider med sosiale entreprenører for å øke bevisstheten rundt alternative energikilder.
TEST
Toppmodellen fra franske Revival Audio byr på elegant håndverk og krefter til å riste huset. Men den lar seg ikke by på hva som helst.
Nyhet
400 Mp, panning assist og bedre filoverføring.
Peter Gotschalk

Rent optisk har det ikke skjedd noe siden 2020, hvor forgjengerversjonen av iPad Air så dagens lys. Den oppdaterte iPad Air har samme “gamle” design med rette linjer og kanter kombinert med avrundede hjørner, som får nettbrettet til å ligne en forvokst utgave av iPhone 4 og iPhone 5 – to klassiske mobiler som i sin tid sto for noe av den mest ikoniske Apple-design noensinne.

Det er først og fremst når det gjelder hastighet og muskler at den nyeste iPad Air imponerer. Dels fordi den nå (endelig!) kommer med 5G, og dels fordi den som iPad Pro har Apples egen M1-prosessor sittende under panseret. Og vi kan også love at iPad Air har fått opp farten med M1. Hvis vi tar utgangspunkt i Benchmark-verktøyet Geekbench 5, er 2022-utgaven av iPad Air mer enn 40 prosent raskere enn forgjengeren, og når det gjelder den grafiske ytelsen, er forskjellen enda større. Det betyr naturligvis også at iPad Air er bedre enn noensinne til både bildebehandling og videoredigering. Det er rett og slett ingen ventetid overhodet når vi leker med filtre eller justerer farger, og både rendring og eksport av videofiler går lynraskt.

Og så er det selvfølgelig kameraet. Den nye iPad Air har nemlig et helt nytt frontkamera, maken til det på den langt dyrere iPad Pro med et ultravidvinkelobjektiv på 122 grader, som støtter den I Fokus-funksjonen som Apple lanserte i fjor.

Kort og godt er 2022-versjonen av iPad Air den beste av typen til dato. Den er svært nær ved å være like god som den noe dyrere iPad Pro, og hvis man allerede er Apple-bruker og vant til å bevege seg i selskapets økosystem av apper og tjenester, er iPad Air faktisk det mest opplagte valget hvis man er på utkikk etter et nettbrett akkurat nå.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top