Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi kårer: Xiaomi Mi Lite 5G

Den ukjente mesteren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.

Publisert 27.10.21 - 11:02
Xiaomi Mi Lite 5G

Mest populære tester

TEST
Toppmodellen fra franske Revival Audio byr på elegant håndverk og krefter til å riste huset. Men den lar seg ikke by på hva som helst.
Nyhet
400 Mp, panning assist og bedre filoverføring.
Nyhet
Superbredskjermen på 44,5 tommer er så bred at den får plass til hele det lange navnet sitt, 45B1U6900C. Den er som to 22-tommere ved siden av hverandre.
Amund Hammeren

På tross av den slanke og lette designen virker Xiaomi Mi 11 Lite 5G både robust og velbygd, og enhver mulig frykt for at den ennå ganske ukjente kinesiske produsenten ikke har kontroll på kvaliteten, blir gjort grundig til skamme.

Og da skjermen er produsert av Samsung – og dermed er av typen AMOLED – er den stort sett på nivå med skjermen på dyrere mobiler (inkludert skjermoppdateringsfrekvens på 90 Hz, FHD+-oppløsning, og minst like lyssterk og fargedynamisk). De innebygde stereohøyttalerne er testens beste med litt mer tyngde og bunn i lyden enn konkurrentene kan by på.

Mobilens klart største fortrinn er likevel ytelsen, som er virkelig heftig ut fra prisen. Den kinesiske mobilen er likevel blitt utstyrt med den nyere og markant bedre Snapdragon 780G-prosessoren, som både i praksis og i Benchmark-tester klarer seg betydelig bedre enn Snapdragon 750G.

Bilder tatt med vanlig vidvinkel og med ultravidvinkel er skarpe og har god fargegjengivelse, men i forbindelse med portrettbilder (med frontkameraet) bør Xiaomi nok skru litt ned på all den kunstige intelligensen, som virkelig gjerne vil glatte ut rynker og få den portretterte personen til å se 30 år yngre ut. Det virker ikke helt.

Konklusjon

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kommer med en fremragende skjerm, en ultralett og slank design samt gode innebygde høyttalere. Og så er den mer fremtidssikker enn konkurrentene med sin splitter nye Snapdragon 780G-prosessor, som gir mobilen målbart flere krefter enn den nærmeste konkurrenten.

Kameraet er også godkjent, selv om det kan være vanskelig å venne seg til de retusjerte selfie-ene. PGO

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top