Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Apple iPhone 13 Pro

Apples iPhone 13 Pro er kanskje den beste mobilen akkurat nå, selv om den ikke er helt perfekt.

Skrevet av / 27.10.21 - 11:00
Apple iPhone 13 Pro

Sett utenfra kan det se ut som iPhone 13 Pro ikke er den store oppdateringen fra forgjengeren 12 Pro. Men ser man nøyere etter, åpenbarer det seg noen tydelige forskjeller. Til det bedre.

Formfaktoren er ikke endret. Det kantede designet som man enten elsker eller hater, er gjenbrukt. Busslommen øverst på skjermen er dog blitt litt mindre, men vekten har økt, og 13 Pro er halvannen mm tykkere enn 12 Pro.

Mens mange mobilkameraer lanseres med 26 og 40 Mp oppløsning, holder Apple fremdeles på at 12 Mp er nok. Her er alle fire kameraene 12 Mp, men bildeflaten på bildebrikkene har økt, det samme har størrelsen på pikslene.

De mest svorne fotografene vil også nikke anerkjennende til muligheten for å fotografere i Apples ProRAW 12-bits råformat. Fotografer kan også velge å lagre bildene i HEIF/HEVC-format. Det er en tilnærmet lossless komprimering basert på H.265, som blant annet støtter større fargedybde med opptil 16- mot 8-bit på jpeg-filer.

Hvis man digger makrobilder, vil man elske 13 Pro. Ultravidvinkelen har endelig skikkelig makro, med en nærgrense på 2 cm, som gjør at man kommer virkelig nært motivet.

Videokvaliteten i 4K tror jeg ikke jeg har sett bedre fra noen mobil. Opptak i 4K 60p med stabilisering ser rett og slett fantastisk ut. Casting til TV-en via Apple TV, likeså, og det er rett og slett en fest å dele video med andre på TV-en.

Den forrige Pro-modellen, iPhone 12 Pro, var en så stor forbedring da den kom, at det nesten er naturstridig om Apple skal lykkes like godt med 13 Pro. Men det har de langt på vei klart. Alt er ikke en enorm forbedring, noen ting er ikke en forbedring i det hele tatt, men et tilbakeskritt. Som vekten. Vi skjønner heller ikke hvorfor filmatisk modus ikke funker i 4K, og selv om vi ønsker muligheten for 1 TB lagring velkommen, synes vi det er dyrt.

Men de aller viktigste tingene er forbedret: skjermen med 120 Hz, kvaliteten fra de nye kameraene både på stillbilder og video, batteritiden har gjort et hopp, og brukeropplevelsen er rett og slett forbilledlig.

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top