TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vi kårer Apple iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro flytter grensene

Apples iPhone 13 Pro er kanskje den beste mobilen akkurat nå, selv om den ikke er helt perfekt.

forfatter
Publisert 27.10.21 - 11:00

Sett utenfra kan det se ut som iPhone 13 Pro ikke er den store oppdateringen fra forgjengeren 12 Pro. Men ser man nøyere etter, åpenbarer det seg noen tydelige forskjeller. Til det bedre.

Formfaktoren er ikke endret. Det kantede designet som man enten elsker eller hater, er gjenbrukt. Busslommen øverst på skjermen er dog blitt litt mindre, men vekten har økt, og 13 Pro er halvannen mm tykkere enn 12 Pro.

Mens mange mobilkameraer lanseres med 26 og 40 Mp oppløsning, holder Apple fremdeles på at 12 Mp er nok. Her er alle fire kameraene 12 Mp, men bildeflaten på bildebrikkene har økt, det samme har størrelsen på pikslene.

De mest svorne fotografene vil også nikke anerkjennende til muligheten for å fotografere i Apples ProRAW 12-bits råformat. Fotografer kan også velge å lagre bildene i HEIF/HEVC-format. Det er en tilnærmet lossless komprimering basert på H.265, som blant annet støtter større fargedybde med opptil 16- mot 8-bit på jpeg-filer.

Hvis man digger makrobilder, vil man elske 13 Pro. Ultravidvinkelen har endelig skikkelig makro, med en nærgrense på 2 cm, som gjør at man kommer virkelig nært motivet.

Videokvaliteten i 4K tror jeg ikke jeg har sett bedre fra noen mobil. Opptak i 4K 60p med stabilisering ser rett og slett fantastisk ut. Casting til TV-en via Apple TV, likeså, og det er rett og slett en fest å dele video med andre på TV-en.

Den forrige Pro-modellen, iPhone 12 Pro, var en så stor forbedring da den kom, at det nesten er naturstridig om Apple skal lykkes like godt med 13 Pro. Men det har de langt på vei klart. Alt er ikke en enorm forbedring, noen ting er ikke en forbedring i det hele tatt, men et tilbakeskritt. Som vekten. Vi skjønner heller ikke hvorfor filmatisk modus ikke funker i 4K, og selv om vi ønsker muligheten for 1 TB lagring velkommen, synes vi det er dyrt.

Men de aller viktigste tingene er forbedret: skjermen med 120 Hz, kvaliteten fra de nye kameraene både på stillbilder og video, batteritiden har gjort et hopp, og brukeropplevelsen er rett og slett forbilledlig.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde