Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: TCL TS8132EU

Atmos-surround på budsjett

TCL stiller med en rimelig lydplanke som kan tilby ”ekte” Atmos-lyd. Til prisen låter den riktig fint!

Publisert 28.10.21 - 14:00
TCL TS8132EU
Amund Hammeren

TCL har allerede bemerket seg med den rimelige modellen TS8111, som også støtter Dolby Atmos surroundlyd. På storebroren TS8132 har de imidlertid tatt det et steg lengre: Med en egen senterkanal i midten, pluss egne høydekanaler på toppen (som reflekterer lyd via taket), skal den i teorien kunne gjengi et mer tredimensjonalt lydbilde. Dette er en finesse vi kjenner fra de mer påkostede lydplankene.

TS8132 klarer å få adrenalinet til å pumpe når vi spiller introduksjonen til Formel 1 –dokumentaren Drive to Survive. De hvinende F1-motorene snerrer imot oss, mens bakgrunnsmusikken fyller rommet. Den nedovervendte suben får også rommet til å riste. – Dette låter da tøft, utbryter Geir.

TCL-planken har også en egen senterkanal, som bidrar til at stemmene kommer bedre ut. Vi måtte imidlertid justere opp diskantnivået litt før vi fikk den oppnådde klarheten: På nivå 0 låter det litt ullent og innestengt.

TCL-planken fungerer bra til musikk også, så lenge man ikke blir fristet til å spille altfor høyt. Den låter litt anstrengt på høyt volum, og det kommer til et punkt hvor subwooferen ikke vil mer, og starter å vrenge. Har du et stort lytterom å fylle med lyd, bør du derfor kikke i retning av en større og kraftigere høyttaler.

Konklusjon

TCL TS8132 er definitivt en av de mest prisgunstige lydplankene i testen. For rett under 4.000 kroner får du trådløs subwoofer, Dolby Atmos 3D-lyd og innebygde ”up-firing” høydekanaler, som attpåtil låter ganske overbevisende – så lenge man ikke spiller ekstremt høyt. Det finnes enda råere lydplanker der ute, men de koster også mer penger!

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top