TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Pro-Ject Debut Pro

Det beste kjøpet i klassen

Pro-Ject Debut Pro er det beste valget for alle som ønsker seg bedre lyd fra platene.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Pro-Ject har valgt å bruke pengene andre steder enn på flerlags klarlakk i fancy farger, og det er selvsagt for at man skal klemme så mye lydkvalitet ut av vinylen som mulig. Derfor har den fått en ny 8,6-tommers arm med karbonfiber trukket på et tynt aluminiumsrør. Sånn klarer Pro-Ject å lage en lett og stiv arm som nøytraliserer resonanser.

I den ene enden har armen CNC-freste stålkomponenter belagt med nikkel for en ripesikker overflate. I den andre enden en Pro-Ject Pick ut Pro, Moving Magnet pickup.

Pro-Ject bruker TPE flere steder her. Man finner TPE-materialet på motoropphenget, i foringen til motvekten, og på innsiden av den balanserte, sorte aluminiumstallerkenen. Sammen med tre høydejusterbare metallføtter, skal spilleren klare å dempe resonanser mer effektivt, og overlate alle lydene som kommer ut av høyttalerne, til musikken.

Det merker man på måten en X2 er i stand til å hente fram finmaskede detaljer i lydbildet, med et skarpere fokus enn Debut Pro får til. Men den billigere Debut Pro ligger så tett opptil lyden fra en X2, at Pro-modellen vil være bedre kjøp for mange.

Den leverer i likhet med X2, et skikkelig stort lydbilde med troverdig dybde og potent bassgjengivelse. Sammenligner man med en rimeligere Rega Planar 1, eller en vanlig Debut-spiller, har dynamikken merkbart større kontrast, og det bassen gjengis med større autoritet og vekt.

Pro-Ject Debut Pro er et av de beste kjøpene i denne prisklassen. Få platespillere kan måle seg med Pro-utgavens upåklagelige kvaliteter, som kommer til syne når man pakker ut spiller og ser hvor mye kvalitet Pro-Ject har – håndbygget – inn i spilleren. Den skuffer ikke når man senker nålen ned i vinylen heller, og fremstår ikke bare som et meget godt kjøp, men bør være førstevalget til musikkelskeren som ønsker seg bedre lyd fra platesamlingen.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde