Vi kårer: Pro-Ject Debut Pro

Det beste kjøpet i klassen

Pro-Ject Debut Pro er det beste valget for alle som ønsker seg bedre lyd fra platene.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Pro-Ject Debut Pro
Lasse Svendsen

Pro-Ject har valgt å bruke pengene andre steder enn på flerlags klarlakk i fancy farger, og det er selvsagt for at man skal klemme så mye lydkvalitet ut av vinylen som mulig. Derfor har den fått en ny 8,6-tommers arm med karbonfiber trukket på et tynt aluminiumsrør. Sånn klarer Pro-Ject å lage en lett og stiv arm som nøytraliserer resonanser.

I den ene enden har armen CNC-freste stålkomponenter belagt med nikkel for en ripesikker overflate. I den andre enden en Pro-Ject Pick ut Pro, Moving Magnet pickup.

Pro-Ject bruker TPE flere steder her. Man finner TPE-materialet på motoropphenget, i foringen til motvekten, og på innsiden av den balanserte, sorte aluminiumstallerkenen. Sammen med tre høydejusterbare metallføtter, skal spilleren klare å dempe resonanser mer effektivt, og overlate alle lydene som kommer ut av høyttalerne, til musikken.

Det merker man på måten en X2 er i stand til å hente fram finmaskede detaljer i lydbildet, med et skarpere fokus enn Debut Pro får til. Men den billigere Debut Pro ligger så tett opptil lyden fra en X2, at Pro-modellen vil være bedre kjøp for mange.

Den leverer i likhet med X2, et skikkelig stort lydbilde med troverdig dybde og potent bassgjengivelse. Sammenligner man med en rimeligere Rega Planar 1, eller en vanlig Debut-spiller, har dynamikken merkbart større kontrast, og det bassen gjengis med større autoritet og vekt.

Pro-Ject Debut Pro er et av de beste kjøpene i denne prisklassen. Få platespillere kan måle seg med Pro-utgavens upåklagelige kvaliteter, som kommer til syne når man pakker ut spiller og ser hvor mye kvalitet Pro-Ject har – håndbygget – inn i spilleren. Den skuffer ikke når man senker nålen ned i vinylen heller, og fremstår ikke bare som et meget godt kjøp, men bør være førstevalget til musikkelskeren som ønsker seg bedre lyd fra platesamlingen.

Perfekt komposisjon

Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow!

JBL fremmer musikken og senker støyen

Scroll to Top