Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: FiiO K9 Pro ESS

Knuser det meste

Av alle hodetelefonforsterkerne vi testet i året som gikk, var det ingen som knuste forventningene som FiiO K9 Pro ESS.

Publisert 01.11.22 - 12:00
FiiO K9 Pro ESS

Mest populære tester

Nyhet
Superbredskjermen på 44,5 tommer er så bred at den får plass til hele det lange navnet sitt, 45B1U6900C. Den er som to 22-tommere ved siden av hverandre.
Nyhet
Hendig kamera for videokreatører med høye kvalitetskrav.
Anmeldelse
Big data ser deg – og Kiefer Sutherland gjør sitt ypperste for å forvirre deg; i en smått ujevn konspirasjonsthriller.
Geir Gråbein Nordby

Ombord i FiiO K9 Pro ESS finner du to parallellkoblede DAC-chiper av typen ES9038PRO, som er flaggskipet til ESS. De er begge åttekanals DAC-er, men tanken er at hvis man sammenslår kanalene, så senker man støygulvet. I dette tilfellet kan man senke støygulvet fra allerede lave -132 dB, til nesten ikke-eksisterende -140 dB.

Rikelig med tilkoblinger

Datamaskinen kan kobles til USB-B-inngangen, da får du inntil 384 kHz oppløsning

Andre lydkilder kan kobles til med koaksial eller optisk digitalinngang, og ønsker du å kunne strømme musikk trådløst fra mobilen, så sitter det jommen meg en Bluetooth-mottaker der også.

Det finnes også en analog linjeinngang, hvor du for eksempel kan koble til en platespiller.

Utganger til alle hodetelefoner

Nesten uansett hva slags kabel du har til dine hodetelefoner, får du koblet dem til her (men ikke elektrostater).

Masse kraft, masse gøy

Det aller første man registrerer er den gode kontrollen forsterkeren har på hodetelefonene. Man ville ikke her gjettet på at de planmagnetiske Audeze LCD-5 hadde så lav impedans som 14 Ohm, for akkurat det gjør dem litt vriene for mange forsterkere. Men FiiO-forsterkeren driver dem som om den ikke skulle gjort annet, med meget god musikalitet og hvor veldig mye av magien i mellomtonen kommer frem.

Med Sony MDR-Z1R får jeg den tyngden og slagkraften i bassen jeg vet de kan levere, og det er i det hele tatt ingenting jeg savner. K9 Pro ESS er med andre ord en fabelaktig alt-i-ett-boks, som driver alle dine hodetelefoner med respekten de fortjener.

Den beste i klassen

Lydmessig har forsterkeren altså kraft nok til å holde glimrende kontroll på de tyngste bassrytmer, og samtidig fokus på det som foregår i mellomtonen. Den er oppløst i tonene og tryller det musikalske ut av ethvert verk. Hodetelefonene får i stor grad lov å bestemme lydbildet, mens forsterkeren står for kontrollen. Og oppløsningen. Antakelig den beste vi har hørt i sin prisklasse.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top