TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Bowers & Wilkins 805 D4

Ny referanse

De nye 805 D4 fra Bowers & Wilkins, er de beste de har laget og den beste kompakte i sin klasse.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Den nye 805 D4 er en helt ny konstruksjon, som tross likhetene med forgjengeren er en langt mer påkostet og raffinert konstruksjon. La oss begynne med kabinettet. Som helt siden B&W begynte med Matrix-kabinettene, alltid har vært en viktig faktor for ytelsen.

På toppen sitter B&Ws 25mm diskantelement, med en membran i kunstig fremstilt diamant-materiale. Den sitter i et nytt og forlenget aluminiumsrør, – frest ut fra ett stykke – som ifølge B&W skal gi åpnere og mer luftig diskantgjengivelse. Røret som er åpent i bakkant for å fjerne kompresjon og forvrengning, sitter litt løsere enn før på topplaten. Det er for å dempe eventuelle resonanser enda bedre, ifølge B&W.

Det ene 16,5 cm store bass- og mellomtoneelementet i 805 D4, bruker B&Ws velkjente Continuum-membran. Som, siden det er en kombinert bass- og mellomtone, ikke har fått B&Ws oppgraderte biometriske oppheng bak membranen. Det er bare benyttet på mellomtoneelementene i 800 D4-serien.

De har denne uvanlige kombinasjonen av innsikt og åpenhet som man ser etter i en studiomonitor, samtidig er klangbalansen mer varm enn nøytral, og det er nesten sjokkerende å høre så mye av finmaskede detaljer og nyanser i musikken. Aller mest gledelig er det å høre at diskanten er blitt så mye luftigere og enda bedre fokusert, enn før.

Det gir nemlig høyttalerne et langt mer tiltalende lydbilde.

Om de nye Bowers & Wilkins 805 D4 er verdt pengene, kommer an på i hvor stor grad man verdsetter kvalitetene til høyttalerne. Det finnes nemlig mange gulvstående høyttalere i samme prisklasse, som går dypere, spiller høyere, og har mange av de samme kvalitetene. Men har man mindre plass til gulvstående høyttalere, og et romslig budsjett, vil jeg hevde at du ikke finner bedre lyd i en kompakthøyttaler i denne prisklassen. De er ikke bare bedre enn forgjengeren, de setter også standarden for lydkvalitet, konstruksjonskvalitet og spilleglede, blant kompakthøyttalere i denne prisklassen.

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Følg Lyd & Bilde