Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: KEF LS50 Wireless II

Trådløst mirakel i stereo

Trådløs musikk i stereo blir ikke bedre enn med KEFs små høyttalere.

Publisert 15.10.20 - 14:53
KEF LS50 Wireless II

Mest populære tester

Nyhet
Enten du foretrekker elektrisk, gass, kull eller ved, finnes det nå en pizzaovn for deg i Ooni-serien.
Kommentar
Lanserer ny utgave av Lyd & Bilde - og nytt nettsted
Kommentar
Home er et nytt medie for deg som bruker teknologi både når og hvor som helst. Nemlig alle av oss, med andre ord.
Amund Hammeren

Man kan strømme musikk trådløst med Bluetooth, eller over Wifi for bedre lyd, men også koble til andre lydkilder. Som TV-en, og da trenger du ikke lydplanke. Det vil du ikke ha heller, for lydkvaliteten

fra KEF LS50 Wireless II går utenpå alt som finnes av lydplanker.
De små høyttalerne har HDMI-inngang for TV-lyden, og har du fremdeles den gamle CD-spilleren, kan den også kobles til her. Det samme kan platespilleren, hvis den har et innebygget phono-trinn.

Sånn sett dekker de små KEF-høyttalerne de flestes behov for god lyd. Med strømming også til høyttalere i andre rom, såkalt multirom, og enkel musikkavspilling fra de fleste lydkilder, er det ikke mye man savner her.

KEF-høyttalerne støtter også høyoppløst lyd, altså bedre kvalitet enn man får med Bluetooth, og man kan strømme musikk i 24-bit/96 kHz kvalitet over Wifi, eller opptil 192 kHz når høyttalerne er koblet sammen med den medfølgende Ethernet-kabelen.

Høyttaleren har også utgang for en subwoofer, og man kan stille delefrekvensen og fase i Connect-appen, sånn at man i praksis kan bruke den subwooferen man vil akkurat der det passer å plassere den.

La det bare være sagt, det finnes trolig ikke bedre lyd fra trådløse stereohøyttalere i denne klassen. KEF har ikke bare forbedret en god høyttaler – LS50 Wireless fra 2017, de har satt standarden for konkurrentene også.

De små trådløse KEF-høyttalerne er et stort fremskritt for bedre trådløs lyd i stereo. De kan spille mer en tilstrekkelig høyt, men viktigere, de gjør det med kontroll og finesse. LS50 Wireless II er blant de best anvendelige og brukervennlige høyttalerparene man kan ha i stuen, og størrelsen er så møbleringsvennlig at alle kan få plass til et par. Trenger man enda mer lyd i en enda større stue, kan en subwoofer skjøte på i bassen, men de fleste vil neppe føle behovet for enda mer dypbass.

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top