TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vi kårer JBL Synthesis 4349

Svanesjøen i headbanger-drakt

JBL Synthesis 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!

forfatter
Publisert 15.10.20 - 14:52

JBL har på ingen måte sluttet å konstruere store, boksete høyttalere med svære elementer. Det har de nemlig fortsatt med under Synthesis-navnet. Dette er en totalt separat avdeling fra kinaproduserte Bluetooth-høyttalere og hodetelefoner, her lages det bare skikkelig hi-fi.

I senere tid har deres gamle studiomonitorer fått en gjenoppliving, og nyter nå av ny og oppdatert viten om hvordan man lager best mulig høyttalere.

JBL 4349 har et 12-tommers basselement, i liket med mange klassiske JBL-monitorer. Kabinettene er større enn både på mine gamle monitorer (4411) og klassikerne L112, slik at 4349 skal være i stand til å skyve mer luft og dermed spille høyere uten å gå i kompresjon. Men i motsetning til sine eldre familiemedlem er dette en ren toveis-konstruksjon. Det betyr at det ikke finnes en dedikert mellomtoneenhet. I stedet sitter et diskanthorn og opptar like stor plass som basselementet!

Tårevåte rockeopplevelser

Det er nesten til å felle en tåre av. Hvordan JBL 4349 bringer meg tilbake til ungdommen. Tiden da det var gøy å spille høyt, og da min families kjellerstue var midtpunktet for festen. For denne lyden er alt jeg kan huske at hi-fi var, og drar det hele flere hakk lenger.

Høyttalerne gjør det virkelig moro å spille musikk, her er det bare å ta frem albumene fra ungdommen igjen og glise høyt. Samtidig får du en ekstra dimensjon av oppløsning som gårsdagens store høyttalere slettes ikke hadde i seg. Par disse høyttalerne med en forsterker av skikkelig kvalitet, så skjønner du hva jeg mener.

Dette, mine damer og herrer, er Svanesjøen i headbanger-drakt!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde