TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vi kårer DALI Oberon 1

Arver fra de dyrere seriene

DALIs minste budsjettmodell har lånt teknologien fra de mer kostbare modellene. Lyden er stor.

forfatter
Publisert 15.10.20 - 14:53

Dali Oberon 1 er den minste modellen i DALIs valuta-for-pengene-serien, Oberon. Selv om vi er i budsjettklassen, er det fortsatt blitt råd til en bass/mellomtoneenhet med den karakteristiske trefiber-membranen. Og det er brukt (litt) av det spesielle SMC-materialet i magnetsystemet.

Kabinettet virker ganske tungt og solid, og selv om trefinishen ikke er ekte, er resultatet med sortmalt front og valnøtt på alle andre flater, nydelig. Terminalene på baksiden er billige, men helt funksjonelle.

Lydkvaliteten

Om det skyldes tremembranen, magnetmaterialet eller noe helt annet, vet man ikke. Men lyden fra DALI Oberon 1 er ekstra ren! Stemmer låter nyansert og detaljert på en måte som jeg ville tro burde koste minst det dobbelte.

Perspektivet er flott og med god bredde og dybde. Det er til og med mulig å fornemme veggenes plassering, og plassere instrumenter i dybdeperspektivet – hvis den øvrige elektronikken og opptaket tillater det. Det er langt bedre enn hva man kan forvente til denne prisen.

De enkelte dubbingsporene på Disturbeds utgave av Sounds Of Silence kan ikke bare fornemmes, de står sylskarpt frem!

Bassgjengivelsen er virkelig fin i forhold til størrelsen. Men med en så liten enhet i et minikabinett er kraften begrenset. Diskanten er utmerket og veloppløst, men det er mellomtonen som er stjernen. Stort orkester sammen med solosang ved høyt volum er det umulig å slippe godt fra. Kraften i bunnen mangler, og det hele låter presset. Men det er fortsatt mulig å skille de enkelte instrumentene, noe som faktisk er godt gjort.

Full valuta

DALI Oberon 1 gir full valuta for pengene i form av en meget nyansert og presis musikkgjengivelse. Følsomheten er lav, så glem tanken på å spille høyt. Men det bør man gjøre i alle tilfeller. Oberon 1 fås også i en aktiv utgave med innebygd forsterker. Men den passive er faktisk enda bedre.

Legg igjen en kommentar

Følg Lyd & Bilde