TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Naim Mu-so II

Den råeste bordhøyttaleren

Det er naturstridig at det kan komme så mye lyd ut av noe så lite.

forfatter
Publisert 07.11.19 - 06:10

Skjønt, så veldig liten er den ikke. Den nye utgaven av Naim Mu-so har vokst litt siden sist, og er sterkt forbedret. Så bra er den, at vi ikke har funnet noen andre bordhøyttalere som er i nærheten av lyden fra Mu-so II.

Det er en stereohøyttaler, selv om det ikke ser sånn ut. Under den buede grillen sitter det nye høyttalerelementer. På innsiden har den fått bedre forsterkere, og den er selvsagt trådløs. Bluetooth og Wi-fi er integrert i Mu-so II. Det samme er Chromecast og Apple Airplay 2, sånn at man kan strømme hva som helst fra hva som helst.

Den kan styres med en app. Alene eller i et nettverk av høyttalere, altså multirom med høyttalere i flere rom, og den har nettradio integrert, og den er klar for Roon.

TV-en kan kobles til via HDMI-inngangen, hvis man vil bruke den som en lydplanke, og den har lydinnganger for analoge og digitale lydkilder.

Naim-høyttaleren er kort sagt et lite stereoanlegg, i en relativt kompakt innpakning. Perfekt for alle som vil ha best mulig lyd, på minst mulig plass.

Den utskiftbare grillen i grått stoff, kan også leveres i terrakottafarge, olivengrønt eller blått, og den nye grillen har langt flere perforeringer og slipper ut mer luft, så den lyder friskere i diskanten enn forgjengeren.

Det er også mulig å koble til en subwoofer.

Høyttaleren har ikke noe problem med å fylle en stor stue med lyd. De mange høyttalerelementene og det store basselementet, leverer et forbløffende lydtrykk, og oppsiktsvekkende fet bass.

Samtidig lyder musikken uanstrengt og klar, med fyldig klang og godt fokus. Bruker man den på TV-en, er talen klokkeklar, og tross størrelsen leverer den en effektiv og overbevisende kinoopplevelse på film.

Naim mu-so 2 har fått et hørbart løft i lydkvalitet, og er mer anvendelig for enda flere enn før.

Den setter nok en gang standarden for lyd og kvalitet i denne klassen, og for mange er den en fullgod erstatning for det gamle stereoanlegget. Den kan brukes over alt, av alle, og kobles sammen med flere enheter i andre rom.

De færreste lydplanker har noe å stille opp med, og synes man at prisen er høy, skal man vite at det blir enda dyrere hvis man vil ha bedre lyd enn dette. LS

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde