TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Sony WH-XB910N

Steintøff lyd

Ingen av de billige hodetelefonene det siste året hadde hele pakken som disse fra Sony.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

XB910N er et par trådløse hodetelefoner, myntet på folk som er glade i bass. Bassen er nemlig dratt opp noen hakk her, og den er fyldigere enn vanlig. Derav også tilføyelsen XB i navnet, for eXtra Bass.

Støykansellering og omgivelseslyd

Sonys rimeligere hodetelefoner koster omtrent halvparten av toppmodell WH-1000XM5, og har både aktiv støykansellering og omgivelseslyd, som er det motsatte, og noe som kan komme godt med om du skal høre hva noen sier til deg. Eller om du

er i trafikken og vil høre hva som skjer rundt.

Multipunkt

Hodetelefonene har Bluetooth versjon 5.2 og støtter såkalt multipunktstilkobling. Det betyr at de kan kobles til f.eks. mobilen og PC-en samtidig, slik at du kan bruke PC-en til musikk og videokonferanser, og telefonen til mobilsamtaler, uten å bryte tilkoblingen underveis.

Har du Android-telefon, parer den seg enkelt til XB910N, bare ved å ha hodetelefonene i umiddelbar nærhet. Apple-brukere må koble til på vanlig vis. 

Lyden av Sony WH-XB910N

Rett ut av esken er lyden fra WH-XB910N i overkant bassrik og likeledes mellomtonefattig, men noen krise er det ikke – og med litt justering av EQ i appen blir det kanontøft.

Bassen masserer øregangen og blåser friskt liv i rytmene, samtidig er det kvaliteter oppover som også kommer akustiske instrumenter til gode. Listepopen har sjeldent lått så bra som her, og ett og annet klassisk orkesterstykke funker også.

Støykanselleringen er god, det samme er talekvaliteten. Selv om sistnevnte har enda et lite hakk å gå på i diskanten.

Ser man på totalen av hva Sony-klokkene leverer, både med tanke på lydkvalitet, komfort, funksjoner og stabilitet, er det ingen som truer dem til denne prisen.

Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Hør mer av omgivelsene med disse øreproppene Mange er veldig opptatt av lyddemping i sine ørepropper. Men noen ganger er det smart å slippe omgivelsene inn. Creative Sensemore Air går lenger enn de fleste.
Skiller seg ut I denne sammenhengen tunge og store sportspropper som leverer både komfort og lyd.
Forbasket bra fra Focal Focal Bathys er et "må ha"-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støykansellering.
Følg Lyd & Bilde