TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Sennheiser Momentum 4 Wireless

Den beste totalopplevelsen

Det tok tre år før Sennheiser oppdaterte sine nyeste Momentum trådløse hodetelefoner. Momentum 4 Wireless var verdt å vente på.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Sennheiser hevder at Momentum 4 leverer klassens beste lyd, med 42 mm drivere av høy kvalitet. Samme størrelse som på forgjengeren, og man kan mistenke dem for å være de samme.

Hodetelefonene har forbedret støykansellering, som tilpasser seg miljøet du er i. Og dessuten omgivelseslyd, eller transparens, hvor støykanselleringen reverseres og i stedet sender omverdenen inn i ørene.

På lydsiden brukes aptX Adaptive lydkodek for bedre lyd, som er tilgjengelig for Android-brukere. Apple-brukere må nøye seg med AAC. Du får faktisk litt mer luft rundt tonene med aptX Adaptive, som gjør at vi foretrekker Android med disse.

60 timers batteri

Batteritiden er oppgitt til hele 60 timer, med støykansellering aktivert med middels lydnivå. Det er dobbelt så langt som rivalen Sony WH-1000XM5 og tre ganger så langt som med Apple AirPods Max. Likevel er prisen for Sennheiser-klokkene lavere enn begge.

Hurtiglading går også unna, her får du inntil fire timers bruk etter bare fem minutter med lading, om du har en kapabel hurtiglader.

Lyden av Momentum 4 Wireless

Momentum 4 Wireless innfrir på nesten alle plan. Lyden er bedre balansert enn tidligere utgaver, men blir likevel aldri kjedelig. Det er masse krutt i bassen her, og faktisk vil vi påstå dette er den beste lyden du får til denne prisen. Du skal betale ekstra om du ønsker enda bedre lyd enn dette!

Støydempingen gjør klart jobben, selv om det finnes hodetelefoner som undertrykker støy enda mer effektivt. Komforten er også i toppklasse.

Batteritiden er i særklasse, og med hurtiglading skal det mye til å gå tom for strøm. Totalt sett en innertier til denne prisen!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde