TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer Philips Fidelio X3

For den som elsker musikk

forfatter
Publisert 11.10.21 - 15:47

Det er lett å tenke at denne prislappen er mye penger for et par hodetelefoner. Spesielt når Philips Fidelio X3 ikke engang er trådløse, eller har aktiv støydemping.

Men selv om jeg personlig elsker hodetelefoner med god støyreduksjon, så er det ikke slike jeg bruker når jeg i ro og mak skal nyte musikk for meg selv. Da vil jeg nemlig ha best mulig lyd, som utelukker de aller fleste trådløse hodetelefoner. Med mindre du er villig til å doble prisen Philips krever for Fidelio X3. Ikke det? Det var det jeg trodde. Dessuten er åpne hodetelefoner mye mer behagelig i lengre lyttestunder enn lukkede – og åpne hodetelefoner finnes knapt i trådløs form.

 

High-end for massene

Philips kaller Fidelio X3 for «mass market high-end», altså high-end for massemarkedet. Prisen er midt i smørøyet for den seriøse premiumklassen blant hodetelefoner, og her er konkurransen hard. Forgjengeren X2 kostet rundt 3.000 kroner, og var blant klasselederne i segmentet. Med prisstigningen på X3 øker også kravene.

Philips Fidelio X3 låter som de ser ut: lekkert. Man blir aldri lyttetrett med disse, som har en varm og innbydende lyd du kan lytte til timevis i strekk.

Philips har utstyrt hodetelefonene med 50 mm store høyttalerelementer, altså større enn mer vanlige 40 mm elementer. Dette for å kunne gi mer energi i bassregisteret, uten å bli trege. 

Enten du liker rock, akustisk eller klassisk musikk, er det kvaliteter med disse hodetelefonene som er vanskelig å mislike. Dette er ekte hi-fi, med klanglagene i tonene distinkt og atskilt, og det er en nærhet i vokaler, strykere og blåsere – og elektriske gitarer – som er umulig å mislike.

Dypbassen er ikke den mest energiske, mellomtonen kan bli noe tilbakelent, og aksenten ved 8 kHz gjør diskanten distinkt, men da mistes samtidig de luftigste svevene lenger opp. Men det blir småpirk, for Philips Fidelio X3 er virkelig gode hodetelefoner. Det er bare at de har flyttet seg opp i en prisklasse siden sist, hvor konkurransen er beinhard.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde