TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Technics SL-1500C

Sensasjonelt god platespiller

Technics-spilleren er den mest komplette og vellydende spilleren i klassen.

forfatter
Publisert 05.11.19 - 11:00

Hvem har ikke danset til lyden fra en Technics platespiller? Verdens mest kjente spiller og DJ-enes favoritt, er også en utmerket spiller for hjemmebruk. Men der behøver man hverken pitch-kontroll eller avspilling i revers.

Der er SL-1500C et mye bedre valg. Den ligner på DJ-spilleren, men er en rendyrket hi-fi-spiller, med Technics robuste direktedrevne drivverk, og høydejusterbar tonearm med avtakbart pickuphus.

Den leveres med en Ortofon 2M Red, en utmerket MM-pickup med utskiftbar og oppgraderbar stift.

Spilleren har også innebygget phono-trinn, slik at den enkelt kan kobles til forsterkere eller høyttalere som ikke har innebygget platespillerinngang. Den kan også kobles til et separat phono-trinn, f.eks. innebygget i en forsterker, og da kobles det innebyggede ut for å redusere støy på utgangene.

Den starter opp nesten umiddelbart, og en fiffig mekanikk kan løfte armen ved plateslutt, slik at man unngår slitasje.

Technics-spilleren er solid bygget, og leveres med støvlokk og alt av kabler. Det er tydelig at den er bygget for å vare, og hvem vil vel kvitte seg med noe som låter så bra?

Den overgår det meste vi har hørt på bassdynamikk. Bassen er nemlig ytterst potent, strekker seg dypt, og den er godt kontrollert og definert. Det er ikke noe dårligere på høyere frekvenser, hvor spillerens åpenhet og detaljrikdom gjør det til en opplevelse å lytte til musikk fra vinylplater.

Den åpner opp lydbildet som en analog boksåpner, og henter frem klanger som vanligvis stiller seg beskjedent i bakgrunnen, på andre platespillere vi kjenner.

Med utskiftbar stift, og pickup, er den temmelig fremtidsikker, og de som ønsker det kan løfte lyden ytterligere med et separat phono-trinn og bedre kabler.

Eller, så kan man bare sette opp spilleren og heller bruke pengene på nye plater.

For den spiller så bra rett ut av boksen at de færreste vil ønske seg mer. LS

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde