Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Technics SL-1500C

Sensasjonelt god platespiller

Technics-spilleren er den mest komplette og vellydende spilleren i klassen.

Publisert 05.11.19 - 11:00
Technics SL-1500C

Mest populære tester

Nyhet
IKEA samarbeider med sosiale entreprenører for å øke bevisstheten rundt alternative energikilder.
TEST
Toppmodellen fra franske Revival Audio byr på elegant håndverk og krefter til å riste huset. Men den lar seg ikke by på hva som helst.
Nyhet
400 Mp, panning assist og bedre filoverføring.
Lasse Svendsen

Hvem har ikke danset til lyden fra en Technics platespiller? Verdens mest kjente spiller og DJ-enes favoritt, er også en utmerket spiller for hjemmebruk. Men der behøver man hverken pitch-kontroll eller avspilling i revers.

Der er SL-1500C et mye bedre valg. Den ligner på DJ-spilleren, men er en rendyrket hi-fi-spiller, med Technics robuste direktedrevne drivverk, og høydejusterbar tonearm med avtakbart pickuphus.

Den leveres med en Ortofon 2M Red, en utmerket MM-pickup med utskiftbar og oppgraderbar stift.

Spilleren har også innebygget phono-trinn, slik at den enkelt kan kobles til forsterkere eller høyttalere som ikke har innebygget platespillerinngang. Den kan også kobles til et separat phono-trinn, f.eks. innebygget i en forsterker, og da kobles det innebyggede ut for å redusere støy på utgangene.

Den starter opp nesten umiddelbart, og en fiffig mekanikk kan løfte armen ved plateslutt, slik at man unngår slitasje.

Technics-spilleren er solid bygget, og leveres med støvlokk og alt av kabler. Det er tydelig at den er bygget for å vare, og hvem vil vel kvitte seg med noe som låter så bra?

Den overgår det meste vi har hørt på bassdynamikk. Bassen er nemlig ytterst potent, strekker seg dypt, og den er godt kontrollert og definert. Det er ikke noe dårligere på høyere frekvenser, hvor spillerens åpenhet og detaljrikdom gjør det til en opplevelse å lytte til musikk fra vinylplater.

Den åpner opp lydbildet som en analog boksåpner, og henter frem klanger som vanligvis stiller seg beskjedent i bakgrunnen, på andre platespillere vi kjenner.

Med utskiftbar stift, og pickup, er den temmelig fremtidsikker, og de som ønsker det kan løfte lyden ytterligere med et separat phono-trinn og bedre kabler.

Eller, så kan man bare sette opp spilleren og heller bruke pengene på nye plater.

For den spiller så bra rett ut av boksen at de færreste vil ønske seg mer. LS

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top