Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Fujifilm GFX 100S

Best på det meste

Det beste kameraet vi har testet er blitt mindre, lettere og billigere.

Publisert 13.10.21 - 14:22
Fujifilm GFX 100S

Mest populære tester

Nyhet
Har du stor nok yacht, har du plass til god lyd.
Nyhet
Sesong 3 av The Kardashians får Disney+-premiere i mai - nå er traileren her.
Nyhet
Den heftige 7-seteren Kia EV9 har plass til voksne i alle sine seter. Den kommer hit etter sommeren.
Amund Hammeren

Fujifilm GFX 100 satte standarden for bildekvalitet, men kanskje ikke for bærbarhet. Med et integrert vertikalgrep og en ganske voksen OLED-søker, er det nemlig et temmelig voksent kamera.

Nye GFX 100S er et GFX 100 med den samme 102 Mp bildebrikken vi allerede kjenner godt, bare i et mye mindre og lettere kamerahus. Her får man altså den samme ekstreme oppløsningen, bildedynamikken og fargedybden.

Men kameraet er ikke uten forbedringer, sammenlignet med kameraet vi kjenner som GFX 100. En ny og mer kompakt bildestabilisator skal være effektiv ned til seks eksponeringstrinn. Håndgrepet med tommelgrepet bak, er langt bedre å holde i og gir et sikrere grep. Det umerkede innstillingshjulet er blitt til et tydelig merket programhjul hvor man kan lagre hele seks foretrukne oppsett, og kameraet har fått en merket bryter for filmopptak og stillbilder.

I likhet med GFX100, har kameraet 4K-video opptil 400 Mbps fra hele bildeflaten i UHD eller DCI-format. Man kan også ta opp 4K-video eksternt med 10-bit 4:2:2 med F-log for fargegradering, eller 12-bit Apple ProRes RAW via HDMI,. Man kan også bruke kameraets filmsimuleringer på video, og velge hybrid log-gammaprofil (HLG).

Det er ikke noen forskjell i bildekvalitet sammenlignet med GFX 100. Man får den samme brede fargemetningen, det samme dynamikkomfanget, og et toneomfang som man sjelden ser fra fullformatkameraer.

Fujifilm GFX100S leverer samme bildekvalitet som GFX 100. Men her er kameraet både hendigere, lettere og rimeligere, og på mange måter et enda bedre kjøp. Det er selvsagt ikke noe kamera for sport og action, men utvalget av objektiver til kameraet, gjør det desto bedre egnet for portrett, landskap, mote- og studiofotografering, samtidig som kan kan gjøre videoopptak med profesjonell kvalitet. Spesielt om man bruker en ekstern opptaker.

Fujifilm GFX 100S stiller i en prisklasse hvor mange fullformatkameraer er konkurrenter, men bildekvaliteten fra kameraet stiller i en klasse for seg.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top