Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Thorens TD 1601

Ny legende fra Thorens

Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.

Publisert 14.10.21 - 11:27
Thorens TD 1601
Amund Hammeren

Den remdrevne TD 1600 og TD 1601, med motorisert armløft og elektronisk motorstyring, er en vellykket blanding av klassiske prinsipper, og moderne elektronikk.

Den spiller langt over sin liga og det er lite trolig at det blir en enkel oppgave å finne bedre analog lyd enn dette, i denne prisklassen. Hvertfall for de som setter pris på et luftig, ultranøytralt, presist, åpent og dynamisk lydbilde. Den lyder mer potent og dynamisk enn forgjengeren RP10, og med den nye Apheta 3 er dette en pakke som kan gjøre ende på søken etter en bedre platespiller, for veldig mange vinylelskere.

Lyd blir det når nålen senkes ned i vinylrillene. Vår TD 1601 var fra leverandør utstyrt med en ZYX Premium 4D MC-pickup, en kostbar, åpen affære med lave 0,24 mV utgangspenning, som gjorde en utmerket jobb i den mellomtunge TP92-armen.

Det ga meg et forfriskende gjennomsiktig og detaljer lydbilde, med svært bra fokus kanskje spesielt i mellomtoneregisteret, men også i diskanten. Man får et dypere lydbilde med mer innsikt og flere klangnyanser, på en Linn Akurate LP12, og et enda strammere fokus på en Rega Planar 10. Mens Thorens-spilleren legger seg et sted i mellom de to.

Musikken klinger varmere på en TD 1601 enn på en Planar 10 med Apheta pickupen, men har ikke fullt så bred klangstruktur og fylde i bassen, som en LP12 kan ha.

Thorens TD 1601 er et velkomment comeback for den anerkjente Thorens-lyden. Den er faktisk bedre enn noensinne, og jeg har ikke hørt en bedre Thorens-spiller siden TD 350. Hvis dette er noe som helst indikasjon på hva vi har i vente fra den kanten, er det bare å glede seg. Og gratulere Thorens med endelig å ha ‘kommet hjem’. Den velspillende og velbygde spilleren, er så god at den med riktig pickup, kan utfordre hva som helst i denne klassen, og ende på toppen av pallen.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top