Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Rotel Michi X3

Fantastisk high-end-forsterker

Den ser ut som den koster over hundre tusen kroner. Den koster "bare" halvparten. Og lyden, da!

Publisert 14.10.21 - 11:01
Rotel Michi X3

Mest populære tester

Nyhet
Oppstartsfirmaet Wayve mener at ekte selvkjørende biler er rett rundt hjørnet. For å bevise dette, har de sluppet løs testbilen sin i Londons gater, med selveste Bill Gates bak rattet.
Nyhet
IKEA samarbeider med sosiale entreprenører for å øke bevisstheten rundt alternative energikilder.
TEST
Toppmodellen fra franske Revival Audio byr på elegant håndverk og krefter til å riste huset. Men den lar seg ikke by på hva som helst.
Amund Hammeren

Det er fristende å kalle Michi et nytt, high-end undermerke av japanske Rotel, selv om navnet først dukket opp i noen high-end-produkter i 1991. I 2019 ble Michi-navnet gjenopplivet, med forsterkersettet P5 og M8, og dessuten stereo effektforsterkeren S5. Og nå med et par nye integrerte forsterkere kan man endelig kalle det en familie. Michi X3 er den minste og rimeligste, men det betyr slettes ikke at den er noen smågutt.

Michi-produktene er nokså minimalistiske utenpå, men bygget som tankser. Det samme gjelder X3. Minst i familien, men likevel heftig bygget. Den er 2 cm bredere enn normalt, som gir den et ganske ruvende ytre. Og med nesten 30 kilo på badevekta oser den byggekvalitet som få andre.

Bluetooth

Forsterkeren har bare én måte å strømme musikk på, og det er med Bluetooth. Ja, du leste riktig. Tanken er vel kanskje at det skal være en brukervennlig måte for andre familiemedlemmer å spille av musikk på, når entusiasten er bortreist. Men det er likevel merkelig å lage en såpass påkostet forsterker med digitalkonvertering, men uten noen skikkelige strømmemuligheter. Her kunne de godt kostet på seg AirPlay eller Chromecast som minimum, gjerne også Roon-støtte.

Heftig og herlig forsterker

At Rotel Michi X3 er den minste forsterkeren under Michi-paraplyen betyr slettes ikke at den er liten. Den er nemlig både stor, tung og herlig kapabel. Med 2 x 200 watt i 8 Ohm og hele 350 watt i 4 Ohm driver den hva det skal være. Og den gjør det med ynde når musikken krever det, og den reneste råskap når det dikteres.

Her får du sånn i pose og sekk, at det er fristende å svare «alle!» når noen spør hvem forsterkeren er laget for. Den bryr seg nemlig fint lite om musikksjanger eller høyttalere. Her kommer musikken ut som den er spilt inn, og det med fullstendig stålkontroll.

Glimrende digitalkonvertering og et vell av digitale innganger kommer meget godt med.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top