Vi kårer: Google Nest Cam

Begavet overvåkning

Google Nest Cam er et begavet kamera som kun forstyrrer eieren når det er nødvendig.

Publisert 20.10.21 - 11:59
Google Nest Cam
Amund Hammeren

Google Nest Cam er ikke et billig kamera. Til gjengjeld er det betraktelige mengder kunstig intelligens innebygd i Nest Cam, som skal gjøre at kameraet kun sender advarsler til brukeren når det skjer noe relevant foran linsen. Google har trent kameraenes AI med 40 millioner bilder for å lære dem å gjenkjenne bestemte objekter. Man kan i Google Home-appen velge å få beskjed om – eller ignorere – henholdsvis mennesker, dyr og kjøretøy. Det er ikke nødvendig å ha et abonnement for å ta opp og se på video fra Google Nest Cam.

En lettelse

Man kan spørre om det lønner seg å bruke ekstra kroner og datakraft på noe som ligner et luksusproblem. Men etter å ha prøvd Google Nest Cam sammen med vanlige kameraer uten AI, er svaret et ubetinget ”ja”. For det første maktet den kunstige intelligensen feilfritt å gjenkjenne forskjellen på mennesker og dyr innenfor og utenfor interessesonen. Og for det andre er det en lettelse å slippe å bli forstyrret med advarsler om irrelevant trafikk i kameraets synsfelt.

Bli oversett selv

Kameraets kunstige intelligens kan lære å ignorere bevegelser i bakgrunnen fra trafikk, og via ansiktsgjenkjennelse kan kameraet gjenkjenne og ignorere beboerne i husstanden – så du ikke blir stjerne i ditt eget TV-show hvis du glemmer å slå av overvåkningskameraet.

Google Nest Cam er ikke et billig kamera, men den velfungerende kunstige intelligensen utligner fullt ut ekstraprisen. Hvis du allerede har forlovet deg med Google Home til å styre det smarte hjemmet (og har tiltro til at Google ikke kikker unødvendig mye på det du driver på med), er kameraet faktisk billig. Og abonnementet, som gir adgang til lengre opptak og flere funksjoner, er faktisk billig.

Drivende god platespiller

Perfekt komposisjon

Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow!

Scroll to Top