Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Annonsørinnhold: Teknologi møter estetikk i MSIs nye notebooks

Teknologi møter estetikk i MSIs nye notebooks

Skrevet av - Publisert 20.06.20 - 12:37
Teknologi møter estetikk i MSIs nye notebooks

Lynraskt hoved- og grafikkort har alltid vært en forutsetning for å kunne gjøre seg gjeldende i e-sport eller medieindustrien. MSI har vært synonymt med muskler under panseret i gaming-PC-er siden ordet gamingmaskiner ble oppfunnet på i 1990-tallet. Med 11. generasjon MSI-notebooks utstyrt med Intel® 11th gen core™ prosessor er det imidlertid tydelig at det også er lagt mange krefter i det visuelle uttrykket. Det er fortsatt det indre som teller, men det ytre tenner.

MSI har jobbet sammen med noen av de høyst estimerte visuelle kunstnere fra spillenes verden med designet av den nye serien notebooks.

Design av ikonisk spill-illustratør

Gaming-modellene Sword GF og Katana GF er designet med inspirasjon fra den legendariske illustratøren Tsuyoshi Nagano. Han har vært en absolutt tungvekter i gaming-verdenen helt siden 1985, da han tegnet cover-illustrasjonene til den første utgaven av spillserien Romance Of The Three Kingdoms fra Koei. Seneste versjonen kom i 2020 som konsollspill, så det er langtidsholdbart design. Inspirasjonen til designen av de to er en stamme av ”dragefolk” som bor på en eksotisk øy, hvor de smir spesielt sterke og kraftfulle sverd. Sword GF er kritthvit, mens Katana GF er kullsort. Det røde eller blå bakgrunnslyset fra tastaturet fullfører det stilrene og nærmest minimalistiske uttrykket, som nærmest ikke kan unngå å begeistre en skandinav.

Romkryssere i interstellar dogfight

Den siste av gaming-modellene – Pulse GL – er designet sammen med den belgiske digitale skulptøren Maarten Verhoeven, som har medvirket i en lang rekke filmer og spill, akkurat som han har designet og 3D-printet en stor mengde leketøy- og brettspillfigurer. Til Pulse GL-designen har Maarten Verhoeven tatt utgangspunkt i flyvende dragesoldater i full rustning. Pulse GLs titangrå cover er designet så det minner om panser, og på undersiden har den et hexagon-mønster, som leder tankene videre til romkryssere i interstellar dogfight.

Ildsprutende drage i utseende og ytelse

Den nye designfilosofien hos MSI heter ”Tech Meets Aestetics”. Teknologien skal hjelpe gamerne til seier på slagmarken, og den skal sette de skapende fri til å skape. Alt mens den skal ta seg så godt ut at man bærer den og viser den frem som et tilbehør. Derfor har MSIs 2000 ingeniører og designere gjort et stort nummer ut av alle detaljene – både utenpå og på innsiden.

Den ideen går hele veien fra MSIs ikoniske drage på baksiden av skjermen til teknologien på innsiden av de nye notebook-ene. Det er et ildsprutende fabeldyr som kan levere kraft og overskudd, og det er et stykke designhåndverk som vekker oppsikt – fra den rette vinkelen. De nye laptopene fra MSI er alle under 26 millimeter tykke. Den tynneste – toppmodellen Creator Z16 – er bare 15,9 millimeter tykk. Creator Z16 er frest ut i Lunar Gray aluminium, og overflaten ser ut til å skifte farge alt etter lyset, så nye detaljer kontinuerlig blir fremhevet. 

Rå kraft og rask rendering

Alle de nye MSI-modellene er utstyrt med Intel® 11th gen core™ prosessor, som gir mengder av rå kraft og hastighet. NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Series grafikkort sørger for rask videorendering og hurtigere encoding – selv hvis man redigerer opp til 8K HDR RAW-video. Creator 17-modellen kan fås med helt opp til 16 GB RAM på grafikkortet, så innholdsskapere kan arbeide på flere prosjekter samtidig uten problemer eller ventetid.

Creator Z16 skjerm i det gylne snitt 

Skjermen på de nye modellene er som noe helt nytt, fremstilt i formatet 16:10 i stedet for det tradisjonelle 16:9-formatet. 16:10-formatet ble allerede i antikken betegnet som ”det gylne snitt”, og anses fortsatt som det ideelle forholdet mellom et bildes bredde og høyde. Bildeskapere får på den måten en snarvei til idealet samtidig med at det er ledig plass på skrivebordet når man ser video i 16:9-formatet.

MSIs True Pixel Display leverer sylskarp grafikk i QHD+ oppløsning, og True Color-teknologien i Creator Z16 sørger for presis fargegjengivelse frame by frame. 

Dansk HiFi lyd i toppklasse

Estetikk er imidlertid ikke kun for øynene. MSI Creator Z16 er for eksempel utstyrt med det ypperste firekanals HiFi stereosystemet som overhodet kan være i en laptop. Det er danske Dynaudio som står for lyd- og høyttalersystemet, som sikrer – unnskyld uttrykket – uhørt HD-lydkvalitet på både skrivebordet og i hodetelefonene.

Høytytende uten overoppheting

Alle nye MSI laptops benytter Cooler Boost kjøleteknologi, som sikrer maksimal ytelse uten å risikere overoppheting. Også her gjør ideen om teknologi som møter estetikk og dedikasjonen til gaming, seg gjeldende. Kjølerillene i MSIs 11. generasjons laptops er nemlig designet som en krigers rustning. 90 Whr-batteri vil holde til mange timers arbeid – eller fornøyelse – på en lading, alt avhengig av belastning. 

Alle de nye MSI laptop-ene har også den nye WiFi 6E-standarden, som gir mer stabile forbindelser og markant mindre latency selv på nettverk med mange enheter og stor trafikk.

Lyd & Bilde Marketing

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Scroll to Top