Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Smartklokker er ikke bare for intensiv trening - de kan også bidra til å støtte sunne endringer i hverdagen, ifølge en europeisk helsestudie fra Huawei.

Skrevet av - Publisert 09.02.24 - 00:00
Huawei Watch GT 4

Bare halvparten av Europas befolkning er fornøyd med sin fysiske form – og hele 91 prosent ønsker å forbedre livsstilen sin på minst ett helseområde.

Det viser en stor undersøkelse av europeeres helse i åtte europeiske land, som ble publisert av elektronikkprodusenten Huawei like før årsskiftet.

Mange av deltakerne peker på psykisk helse som en utfordring – søvnmangel og høyt stressnivå er blant de største bekymringene. Men også overvekt, mangel på energi og generell fysisk form bekymrer mange av deltakerne i undersøkelsen, som også avdekker en generell mangel på bevissthet rundt viktige helseindikatorer.

Det finnes imidlertid lyspunkter i undersøkelsen. En stor andel av respondentene peker på at løsningen er lett tilgjengelig – bokstavelig talt. Hele 87 prosent av smartklokkeeierne har brukt informasjonen til å endre atferden sin i en sunnere retning på minst ett område, og tre fjerdedeler har brukt informasjon fra klokken til å søke mer informasjon eller profesjonell hjelp når målingene har vært uhensiktsmessige.

Data fra smartklokker som Huawei Watch GT4-serien kan hjelpe deg med både oversikt og utholdenhet - når du kan se resultatene av atferdsendringene dine, er det lettere å holde fast ved dem.

En smartklokke kan hjelpe

Studien viser at sports- og helsefunksjonene i en smartklokke ikke bare er nyttige i treningsstudioet og på joggeturen – de kan også brukes til å øke velværet i hverdagen.

«Med en smartklokke får du en oversikt over hva du bør være oppmerksom på. Det er ikke et medisinsk verktøy, men etter å ha brukt den i åtte til ti dager har du nøyaktige målinger av blant annet puls, bevegelse, søvnmønster og stressnivå, og den kan brukes til å styrke treningsprofilen din og justere de daglige vanene dine», sier Sofia Björnerfors, som representerer Huaweis forbrukeravdeling på det skandinaviske markedet.

dsa

Den fulle oversikten får du bare med en klokke som måler svært nøyaktig – og som sitter på håndleddet ditt så mange timer av døgnet som mulig. Huawei har fullt fokus på begge deler og har nettopp lansert den veldesignede, Android- og iOS-kompatible smartklokkeserien Huawei Watch GT4. De seks klokkemodellene har en batterilevetid på opptil 14 dager og en lang rekke smartklokkefunksjoner basert på Huaweis egne ultrapresise algoritmer, utviklet og stadig videreutviklet ved Huaweis utviklingssentre. Det siste av disse er R&D Health Lab, som ligger i Helsingfors i Finland.

Serien gjør opp med den klassiske, svært sporty smartklokkedesignen uten at det går på bekostning av helse- og treningsovervåking. Designet er basert på klassiske armbåndsur, men med urskiver som kan endres i den innebygde appen, og reimer som enkelt kan velges blant en rekke ulike materialer for å passe til alle anledninger – fra trening og mosjon til jobbmøter og fancy restaurantbesøk.

Små endringer i vaner

Sofia Björnerfors har – naturligvis – en Huawei Watch GT4 på håndleddet. Og den bidrar i det små til sunnere vaner på kontoret.

«Jeg glemmer ofte å reise meg fra skrivebordet og drikke vann i løpet av dagen. Men nå får jeg en påminnelse om å reise meg opp og strekke på meg, og det oppmuntrer meg naturligvis til å ta en slurk vann. Det er altså en sunn vaneendring», sier hun.

dsa

Det er de små vaneendringene som er viktige. De fleste har nok noen gang hatt et nyttårsforsett om å gå ned i vekt, trene mer eller få mer balanse i livet – og så måttet gi opp fordi de prøver å gjøre for mye på en gang.

«Det fungerer sjelden. Det er bedre å sørge for å endre noen få ting om gangen. Data fra klokken kan hjelpe deg med å finne ut hvor du skal begynne først. Du kan for eksempel se på når du er mest stresset og se om du kan gjøre endringer der. Eller du kan se på søvnmønsteret ditt og se om du kan gjøre noe for å forbedre søvnkvaliteten«, sier hun.

Data fra smartklokker som Huawei Watch GT4-serien kan hjelpe deg med både oversikt og utholdenhet – når du kan se resultatene av atferdsendringene dine, er det lettere å holde fast ved dem.

dsa

Serien leveres naturligvis med en egen helseapp og er også kompatibel med den populære treningsappen Strava – og den gir også anbefalinger til treningsprogrammer hvis du for eksempel har satt deg et mål om å løpe fem kilometer innen en viss tidsperiode. Det er også mulig å få pusteøvelser og treningsmusikk for å øke motivasjonen for en sunn livsstil.

«Vi ønsker å hjelpe folk med å finne den beste utgaven av seg selv. Med en smartklokke blir det enklere å ta vare på seg selv, enten man vil trene eller bare endre små vaner i hverdagen», sier Sofia Björnerfors.

dsa
Lyd & Bilde Marketing

Et uvanlig godt kjøp

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Scroll to Top