Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Atmos-høyttalere fra Triad

Amerikanske Triads nye kinohøyttalere har innebygde Atmos høydekanaler.

Skrevet av / 30.11.14 - 19:40
Atmos-høyttalere fra Triad

Stadig flere hjemmekino-entusiaster fatter interessen for det tredimensjonale lydformatet Dolby Atmos. Flere receivermodeller kommer nå med innebygd Atmos-dekoder og mulighet til å drive  to eller fire høydekanaler. Men hva hvis man ikke har mulighet til å montere høyttalerne i taket slik Dolby anbefaler?

xbychd8azyiqxh6ej3eu

Da kan såkalte «Atmos enabled» fronthøyttalere være en utvei. Disse ser i utgangspunktet ut som vanlige stativhøyttalere, bare med en innebygd høydeseksjon. De ekstra høyttalerelementene sitter på toppen av høytttaleren, og er vinklet skrått opp i taket, slik at lyden vil reflekterse ned mot lytteren igjen og gi inntrykk av at lyden kommer ovenfra. Et prinsipp vi ennå har til gode å prøve ut, men som angivelig skal fungere overraskende bra i følge Dolby, gitt at man har et glatt, flatt tak uten absorberende materiale der lyden treffer.

Triad Speakers

Triad Bronze LR-H
Triad Bronze LR-H

Triad Bronze LR-H er en ny Atmos-forberedt fronthøyttaler med doble 5 1/2″ mellomtoner og domediskant. På toppen sitter det fire stykk 2″ fulltoneelementer som skal dirigere de riktige høydefrekvensene opp mot taket. Elementene kommer fra Scanspeak og er montert tett sammen for å gi konsentrert spredning og effektivitet. Høyttalerne har selvfølgelig bi-amping terminaler for å kobles til de respektive front- og høydekanalene på forsterkeren.

image
Elementene sitter nedsenket og skjermet fra lytteposisjon, slik at man kun skal høre den reflekterte lyden fra taket.

LR-H modellen er klanglig matchet med senter- og bakhøyttalere i Bronze-serien fra Triad. I et Dolby 5.1.2 oppsett holder det med to LR-H-foran, mens man til 5.1.4 vil trenge LR-H både foran og bak.

Triad er et merke har vi ikke skrevet så mye om i Lyd & Bilde foreløpig, men hjemme i USA regnes de som en av pionérene innen innbyggingshøyttalere, og et av de mest populære merkene til custom installasjon. En kikk innom hjemmesiden triadspeakers.com avslører et bredt utvalg av både frittstående og on-wall/in-wall høyttalere samt subwoofere.

Triad Bronze-LR-H skal koste 1000 dollar per stykk. Norsk pris  er ikke kjent enda.

Norsk importør er NCMS.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top