Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sjeldent Leica M Edition 100 kamerasett

Under 100-årsjubileumet i det nye hovedkvarteret i Leitz Park, Wetzlar, slapp Leica et nytt analogkamera, en spesialutgave og tre objektiver som det bare blir laget 101 eksemplarer av.

Skrevet av / 26.05.14 - 14:44
Sjeldent Leica M Edition 100 kamerasett

Det første eksemplaret av hvert av produktene – serienummer 14 og koffert 001/101, ble solgt for 120.000 Euro. Og inneholdt et nytt analogt Leica M-A kamera, et nytt Leica M Monochrom i stål, og tre Leica Summilux-M objektiver med brennvidder på 28, 35 og 50mm.

Summilux-M 28mm f1.4 Asph. er et helt nytt objektiv og foreløpig unik for M Edition 100 og leveres i en sortlakkert aluminium koffert laget for Leica av Rimowa, og inkludert er en håndfull Kodak TRI-X 400 sorthvitt-filmer.

Leica-Summilux-M-28mm-f_1.4-ASPH

Mens Leica M Edition 100 selges til samlere fortere enn du kan si Leica M, er det nye Leica Macro-Elmar-M 90 mm f4 med Macro-Adapter-M, tilgjengelig fra juni 2014.

Det er en kompakt 90mm med makro, som med adapteren gir fotografen en nærgrense på 41 cm i forhold 1:2, og teleskopobjektivet kan reguleres i lengderetningen til ønsket reproforhold.

Leica M+Macro-Adapter+Macro-Elmar_M4_90_top

Samtidig med 100-årsjubileumet, slapp Leica, Leitz Park-versjoner i begrensede produksjonserier av flere eksisterende produkter.

Blant dem en Leitz Park-versjon av mellomformatkameraet Leica S, Leitz Park-versjoner av kikkertene Ultravid 8 x 42 BL og 10 x 42 BL, Leica X Vario med zoom, det lille X2-kameraet og M Monochrom i sølv og sort.

Leica Monochrom_Leitzpark

Alle lages i små serier, så om man skal komme samlerne i forkjøpet, må man kontakte Bresson for i det hele tatt å ha en mulighet til å komme seg inn i køen.

Leica X2_Leitzpark

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top