Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Apples tv nærmer seg

Ryktene har versert lenge uten at Apple har lansert en tv, men nå hevdes det at Apple første tv nærmer seg butikkhyllene.

Skrevet av / 23.08.13 - 12:31
Apples tv nærmer seg

Rykter skal man alltid ta med en bøtte salt. Hvert fall når det gjelder kommende Apple-produkter. Gjennom året får vi ukentlige – for ikke å si daglige – rykter sendt vår vei. Som alle handler om det neste store eller lille, fra Apple. Vanligvis handler det om ny iPhone, som vi har grunn til å tro lanseres i september, eller en ny iPad.

Men ryktet om en smart-tv fra Apple, nekter å dø. Det hardnakkede ryktet har fått godt feste etter at Steve Jobs selv uttalte at Apple var interessert i å gjør det samme med tv-industrien, som de gjorde med  iPhone i mobilindustrien. Jobs er sitert i biografien til Walter Isaacson, hvor han forteller at han ønsker å lage et integrert tv-produkt hvor brukeren ikke behøver å bale med tilkoblinger og flere fjernkontroller for å se tv.

– Den vil ha det enkleste grensesnittet man kan tenke seg. Jeg har endelig løst det, sier Jobs til Isaacson i boken.

Det nærmeste vi har kommet hittil, er Apple TV (les testen her), som er en liten trådløs boks man kobler til tv-en via HDMI-kabel, og så kan se og leie film og tv-serier med, eller strømme video, bilder og musikk via.

Blant de mange ryktene om en tv-skjerm fra Apple, er den fra Taiwans Economic Daily News, som hevder at Apple og Corning (som utviklet Gorilla Glass til iPhone), har møtt Foxconn for å diskutere produksjon av 55- og 60-tommers tv-er, som kan bli lansert første halvår i 2014.

Mange har sett for seg en Apple TV boks integrert i en Apple-designet tv, med Apples eget grensesnitt, men som så mye annet blir det bare spekulasjoner.

Tross det er det mange som mener at Apple ikke er veldig langt unna et tv-produkt vi ikke har sett maken til. Noe mer konkret enn det er det vanskelig å finne. Dermed blir små og store rykter satt sammen til en slags helhet, hvor man ser for seg hva som kan komme fra Apple. Nylig rapporterte nettstedet Quartz at Apple forhandler med kabel-tv-selskaper i USA som ESPN, HBO og Viacom som eier MTV, om rettigheter til å distribuere innhold.

Som en smart-tv, vil også Apples tv kunne brukes med kommende apps som kan installeres ettersom flere selskaper tegner seg for distribusjon via en tv fra Apple.

Det kan meget vel bli gjeldene utelukkende for USA. I hvert fall i første omgang, med eventuelle lanseringer i Europa og Asia på et senere tidspunkt.

Problemet her er at det skal forhandles lokale avtaler, for hvert enkelt land. Hvilket betyr at det kan ta lang tid før en eventuell Apple tv-skjerm kan havne i norske butikkhyller.

Tv-markedet er dessuten i spill, med on-demand-tjenester som Netflix og HBO på full fart fremover, og her hjemme har NRK lagt ut enorme mengder tv-innhold, bare et museklikk unna. Som man kan se når det passer.

Med kabel-tv bokser som Gets HD PVR og Get Box II, trenger man ikke en gang være hjemme for å se tv. Hvis man ikke tar opp programmet man vil se, kan man alltids se det på iPad-en på hytta, eller se opptaket når det passer.

Live tv-sendiger kan i fremtiden bli redusert til store begivenheter som krigsutrbrudd, epidemier, royale bryllup, eller store sports-arrangementer som OL, VM osv.

Mens tv-hverdagen for folk flest vil få et nytt brukermønster, hvor du ser tv når det passer deg.

En Apple-tv vil kombinere live-tv med klikke-tv, være trådløs og snakke med mobilen, nettbrettet, kameraet, og alle tv-ene i huset. For alt vi vet kan den legge innhold i nettskyen (iCloud) som du kan se på en iPad et annet sted i verden.

Men som alt annet, er dette bare spekulasjoner.

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top