Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny kraftkar fra Onkyo

Onkyos nye toppreceiver TX-NR5009 er nå på plass i butikkhyllene.

Skrevet av / 14.11.11 - 12:51
Ny kraftkar fra Onkyo

TX-NR5009 er den største receiver-modellen fra Onkyo, og her spares det ikke på kruttet fra japanernes side. En kraftig ringkjernetransformator sørger for kraftleveransene, som er oppgitt til 220 watt i hver av de 9 kanalene. Disse kan enten drive et 9.1 oppsett inkludert ekstra bak, høyde- og bredde kanaler, eller du kan bruke de ekstra forsterkerne til å bi-ampe front, senter og/eller bakhøyttalerne i et 5.1/7.1 system. Lyddelen bruker en 192 kHz/32 Bit audio DAC i samtlige kanaler.

Onkyo har ikke ligget på latsiden når det gjelder videodelen heller. Her brukes den høyt spesifiserte Vida-prosessoren fra HQV til å  sikre optimal bildekvalitet fra alle videokilder du kobler til receiveren. Den har dessuten egen ISF- fargekalibrering som lar deg finjustere bildeparametrene for hver inngang. Dette kan ha fordeler i de tilfellene man har mange videokilder, men kun en ledning til skjermen eller projektoren – eller hvis skjermen din mangler mulighet for fargekalibrering.

Receiveren er THX-godkjent for større rom med ”THX Ultra2 Plus”, og har selvfølgelig de høyoppløste lydformatene DTS-HD Master Audio og Dolby TrueHD ombord. Den har også det nye DTS NEO:X™-formatet som omgjør 5.1- til 9.1-kanalslyd. Blant andre finesser har TX-NR5009 som andre Onkyo-modeller tilgang til Spotify via nettverksinngangen (krever Premium abonnement).

Veiledende pris: 24.995 kr

http://www.eu.onkyo.com/en/

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top