annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
annonse

Paranoid Android

Sonys utfordrer i mellomklassen leverer solid ytelse på bildefronten, men hemmes av et litt uferdig brukergrensesnitt.

Les innledning:
55” 4K TV-er
Pluss lbadvantages
Den slanke og elegante Sony-skjermen har utmerket bildebehandling og presterer å få selv lavoppløst innhold til å se riktig bra ut. Her får du et bilde med massevis av detaljer og naturtro farger. Rekordlav forsinkelse er et argument for spillfanatikerne.
Minus lbdisadvantages
Det nye Android-brukergrensesnittet er ment å løfte smart-TV til nye høyder, men oppleves foreløpig ganske labert når det kommer til brukervennlighet og utvalg av interessante tjenester.

Sony fortsetter å levere TV-er med en ganske ”clean, no nonsense design”. Ikke noe tull der i gården. Den mørke, slanke rammen og en stilig sokkel i mørk krom forsterker det minimalistisk uttrykket. En diskré Sony-logo med en lysdiode på undersiden får TV-en til å virke ganske eksklusiv. Skjermen har også et silkematt frontglass uten sjenerende refleksjoner og speileffekter.

 

Brukervennlighet og finesser

55X8505C har i likhet med andre 2015-modeller fra Sony fått et helt nytt brukergrensesnitt signert Google. Android TV er bygget over samme lest som det mobile operativsystemet mange av oss kjenner allerede, men er selvsagt skreddersydd for TV-bruk. Eller er det det? Ved første øyekast kan det virke som om Android TV handler mer om å gi Google adgang til våre TV-seervaner snarere enn å tilby bedre brukervennlighet. Øverst på hovedskjermen kommer Anbefalinger slik vi kjenner det fra Youtube, men resten er uoversiktlig, med et antall vidt forskjellige menyer som krever litt tilvenning for å komme dit man vil.

Sony har inkludert deres egen One Touch Remote fjernkontroll med pekeflate som forenkler deler av navigeringen, men den er likevel et stykke unna fjernkontrollene som Samsung og LG tilbyr. Det skal likevel sies at dette testeksemplaret (med fersk firmware-versjon) oppførte seg langt mer stabilt enn vårt første møte med Android. Vi har tro på at dette kan bli en god plattform på sikt, men i skrivende stund er det ennå mye som mangler for å skape en strømlinjeformet TV-opplevelse.

 

Bildekvalitet

Selv om manglende brukervennlighet gjør oss litt utilpass, drar vi definitivt kjensel på bildekvaliteten. Sony har lang tradisjon for gode TV-er, og vi har tidligere sett at teknikken fra deres dyreste toppmodeller i X9-serien kan komme rimeligere modeller til gode. Slik er det også med X8505. For det første gjør den en meget bra jobb med å oppskalere nesten alt slags innhold, det være seg TV-sendinger eller HD-videoer fra Youtube, til sylskarp ”4K light” kvalitet. Hemmeligheten er den kraftige 4K X-reality Creation bildeprosessoren hentet fra Sonys dyreste high-end TV-er og prosessorer. For det andre har den meget god lyskontroll, uten ”lysblødningen” vi kunne spore hos LG.

Sony kd-65x8505c

Selve bildepanelet virker ikke nødvendigvis superavansert. Kontrasten og lysstyrken er litt mer dempet enn Samsungs lyskanon, og svartnivået er ikke helt på høyde med Panasonic 55CX700. Betraktningsvinkelen er også snevrere enn LG 55UB860V. Til gjengjeld viste vårt testeksemplar lite tegn til svakheter som clouding, hvor ujevnheter i baklyset skaper lyse flekker. Dette virker lovende og taler til fordel for god kvalitetskontroll på fabrikken.

Videre har Sony-skjermen en meget flott, nyansert og nøytral fargegjengivelse, og gir adgang til avanserte kalibreringsmuligheter for den som vil finjustere bildekvaliteten med kalibreringsutstyr. I tillegg målte vi meget lav forsinkelse på inngangene, hvilket gjør X8505C til en velegnet skjerm for spillentusiastene.

 

Lydkvalitet

Sony X8505 må se langt etter de kraftige sidemonterte høyttalerne du finner på toppmodellen X93. I stedet har den forholdsvis enkle undermonterte høyttalere, som likevel gir brukbar lyd med god klarhet i stemmegjengivelsen. Noe særlig bass er det ikke, og musikk fra Youtube låter ikke spenstig som hos Samsung.

Sony Bravia kd-65x8505c

 

Konklusjon

Sony-skjermens byr på mange gode egenskaper til en gunstig pris. Dens første store styrke er den gode oppskaleringen, som sørger for at selv middelmådig HD-materiale ser riktig flott ut i stort format. 55X8505 har også utmerket kontrast, og jevn lysfordeling uten særlige ujevnheter i baklyset. 55X8505 har ikke helt det samme svartnivået som Panasonic og klarer heller ikke å matche Samsung-utfordrerens spenstige fargegjengivelsen. Totalt sett leverer Sony høy ytelse på bilde. Det er brukervennligheten vi er mindre fornøyd med denne gangen, og Android-plattformen trenger en overhaling før den kan konkurrere med de beste.

 • 55” 4K LED LCD, 3840 x 2160

 • 4K Reality Creation
 • 3 HDMI 2.0, 2 USB
 • RiksTV/MPEG4
 • Netflix/HEVC

 • Pris: 17990 kr
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
   55” 4K TV-er
   Også i denne testen:
   Fargesprakende!

   Samsungs 8-serie har lenge vært populær for sin kombinasjon av design, god brukervennlighet og høy ytelse. Årets modell JS8505 har dessuten riktig lekker bildekvalitet!

   Les hele testen
   Multitalentet
   Selv etter ytterligere sammenligninger fortsetter Panasonic 55CX700-serie å imponere testpanelet.
   Les hele testen
   Svak kontrast
   Nykommeren fra LG ser tilsynelatende meget prisgunstig ut med sine høye spesifikasjoner, men 55UF860V bommer litt på kontrasten.
   Les hele testen

   Les også

   Samsung QE65Q90R

   Samsung QE65Q90R

   Samsungs nye 4K toppmodell Q90R er væpnet til tennene med bildeforbedringer. Blir 2019 året hvor QLED tar innersvingen på OLED?

   Legg til som favoritt
   Ikke kjøp ny TV før du har lest dette

   Ikke kjøp ny TV før du har lest dette

   8 tips: Går du med planer om å kjøpe ny TV i år? Her er alt du trenger å vite!Legg til som favoritt
   Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

   Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

   Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.Legg til som favoritt
   Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

   Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

   Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!Legg til som favoritt
   Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

   Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

   Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.Legg til som favoritt
   Samsung QE65Q900R

   Samsung QE65Q900R

   Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

   Legg til som favoritt
   Seks 4K-TV-er i budsjettklassen

   Seks 4K-TV-er i budsjettklassen

   På jakt etter en rimelig ekstra-TV? Nå som butikkene skal tømme lageret for fjorårsmodeller, kan du gjøre et regelrett kupp!

   Legg til som favoritt
   Panasonics 2019 TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

   Panasonics 2019 TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

   Det er bare den aller billigste TV-modellen som uteblir fra det gode selskap, når Panasonic ruller ut forbedrede HDR-formater. Og Dolby Atmos.Legg til som favoritt
   Lukk meny

   LYD & BILDE
   LESERUNDERSØKELSE
   SVAR & VINN
   KYGO HODETELEFONER

   Vi ønsker kontinuerlig å forbedre oss – nå vil vi vite hva DU mener om oss.
   DELTA HER
   close-link