Samsung-smart-tv-3d-app

Test av Samsung UE55D8005

Smartest i klassen

Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.

Pluss

Glatt og sylskarpt bilde
Velutstyrt Smart-portal

Minus

Begrenset svartnivå i noen tilfeller

Etter suksessen med slanke LED-TV-er har Samsung introdusert Smart TV, som er et begrep de fleste TV-produsenter har adoptert den siste tiden. Her er alle nettverksfunksjoner samlet under et felles nav kalt SmartHUB,  hvor man kan koble seg til internett og ikke minst strømme musikk, bilder og video fra andre kilder på hjemmenettverket. For å kontrollere det hele har koreanerne inkludert en interaktiv fjernkontroll med pekeskjerm, som gjør det enklere å kontrollere TV-ens mange funksjoner.

Bildekvalitet
Bildepanelet i 8000-serien bruker LED-belysning med såkalt Micro Dimming. De kantmonterte lysdiodene er inndelt i ulike soner som gjør det mulig å justere lysstyrken  på individuelle deler av skjermen. Denne må ikke forveksles med ekte LED-baklys slik toppmodellen fra Philips leverer, men gir noe av den samme effekten, samtidig som det bidrar til den superslanke skjermtykkelsen på bare 3 centimeter.

Skarpheten fra HD-kilder er svært imponerende, og den formidable kontrasten evner å få frem detaljer som lett går tapt på mindre lyssterke skjermer. Dybdeeffekten i 3D er også svært imponerende. Selv med de mørke 3D-brillene på ser vi alle detaljer klart og tydelig. Det kraftige LED lyset sørger for mer enn nok lysstyrke i alle situasjoner, og i tillegg kan man fint se TV i dagslys uten plagsomme refleksjoner. Samsung ligger tett på Philips når det gjelder å begrense refleksjoner, og det er kun når bildet er veldig mørkt at vi kan skimte speilbildet av oss selv. Derimot klarer den ikke å kontrollere lysutslippet i like stor grad, og derfor blir ikke svartnivået like imponerende. Spesielt på mørke actionfilmer savner vi den ekstra dybden som Philips sin Full-LED skjerm gir.

SmartHUB
Samsung har inntatt lederposisjonen når det gjelder Smarte TV-er, og når vi åpner SmartHUB-portalen er det lett å skjønne hvorfor. Det grafiske brukergrensesnittet er lekkert å se på, og startskjermen har et overveldende antall valgmuligheter. Likevel er den oversiktlig og lett å bli fortrolig med. Samsungs nettleser er den klart beste blant TV-ene i denne testen – den er stabil, relativt rask og har innebygd støtte for Java og Flash Video. Det er fortsatt et stykke igjen til regnekraften i en vanlig laptop, men likevel klart bedre enn konkurrentene. Å taste inn søkeord går også mye raskere med tastaturet på touch-fjernkontrollen. En annen unik finesse er muligheten til å se TV på fjernkontrollen. Med denne funksjonen kan du enten se to programmer samtidig, eller bare bruke fjernkontrollen til å lete etter andre interessante kanaler. Når du har funnet det du leter etter, bytter du så enkelt kanal på den store skjermen.

Samsung har selvfølgelig også inkludert sosiale medier som Twitter og Facebook, men det spesielle her er at du kan ha Facebook-vinduet oppe samtidig som du ser TV. Når du er inne i SmartHUB-portalen har du også en bilde-i-bilde funksjon som viser TV-programmet parallelt med resten av innholdet.

Samsung har også kommet langt når det gjelder videoleie og lokalt forankrede tjenester. Ekstra kul er Explore 3D, som byr på et utvalg av videosnutter i 3D. I app-utvalget finner man også Viaplay, som er Viasats video-on-demand tjeneste. Her kan man abonnere på et bredt utvalg av filmer, TV-serier og programmer, inkludert fotballkamper fra Champions League og Premier League, samt Formel 1 for å nevne noe. Viaplay er også tilgjengelig for Viasat parabolkunder via internett. I tillegg til Viaplay er også den motsvarende appen Go fra Canal Digital også på plass. Her kan man leie filmer fra SF og TV-serier som Mad Men og Curb your enthusiasm. Så lenge man har en stabil internettilkobling er videokvaliteten bra, i tilnærmet DVD-kvalitet.

Konklusjon
Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.


Kommentarer (7)
 1. Hvorfor er ikke Sharp tv testet ?? De ble jo kåret til årets tv produkt i år.

  Mvh Bjørn

 2. Det står i testen at nettleseren har innebygd støtte for Java og Flash. Hvorfor får jeg ikke da sette på NRK-nett-tv via netteleseren?

 3. Christian 09.01.201209:45

  Fordi NRK benytter seg av silverlight.

 4. ThomasL 09.01.201216:26

  Er det noen mulighet for å se Nrk nett-tv på Samsung tven da?

 5. ThomasL 22.01.201223:14

  Jeg kan ikke helt se hva det vil ha å si for problemet.

 6. Fredrik 29.01.201211:48

  Internett@tv funker dårlig hos meg. Jeg får ikke endre noe av innstillinger når jeg er inne her. F.eks når jeg har startet Viaplay og ønsker og endre kontrastnivå, går ikke dette. Går derfor heller ikke an å endre til 3d


*

Til toppen

Abonnér på nyhetsbrev

Siste nytt for hjemmeelektronikk direkte til din e-post